Jestli to někoho zajímá, tak můžu obojí zapnout a upřesnit, co je kde nainstalovanýho.
Aktuální browser pro staré železo
Moderátor: Moderátoři
Jestli to někoho zajímá, tak můžu obojí zapnout a upřesnit, co je kde nainstalovanýho.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Na Win XP SP3 jsem používal Firefox - po spuštění nanejvýš do 300MB a během dne zabral celý zbytek RAM 1GB. Někdy to ani nestačilo a FF bylo nutné restartovat, protože zpomalil tak, že nebyl k použití. A to jsem měl zakázané všechny zbytečnosti a z rozšíření jenom uBlock Origin. Spuštěné mám jenom okno s mailem a druhé pro prohlížení s jedním až třemi panely.
Prohlížeč by měl být tedy takový, co bude fungovat na PC z 512 MB paměti a na W98 SP2. Vše lepší je totiž už "nestaré" železo a tam není o čem diskutovat - půjdou tam XPéčka a větší paměť a půjde tam i FF v.52, ale pomaleji.
Už si to nepamatuji, ale tenkrát byl velmi vhodný Maxthon (v.2), který na tom krásně fungoval a stará FF (v.2něco). IE6 myslím ani tenkrát ještě nebylo nebo se tam nepohnulo.
- JirkaRCK
- Kontaktovat uživatele:
Jako nejlepší se mi jeví FF3.5. Je o něco málo kompatibilnější než IE, jede na něm alespoň nějak, bez CSS, většina stránek.
Stejně je ta doba pekelná
Pamatuji, že když se u táty v práci nakupovaly ještě první P4, braly se s 256 MB a 512 MB si dal do svého jako něco víc. Na těch PC se úplně normálně dalo dělat. Byly tam XPčka, Firefox, Outlook, hrály se na tom 3D hry...
Start novějších verzí Firefoxu trval na starém PC 30-50 sec a prohlížeč občas padal, na novém stroji s Win10 na SSD asi 1-2 sec.
Používám ho místo PM, protože na něm nefungovalo živé vysílání některých tv (čt).