Jak uvolnit odpad umyvadla
Moderátor: Moderátoři
Podle toho, jak je trubka přicpaná je už jasný, proč to tak pomalu odtéká a chemie nepomáhá. Pokud se totiž za přicpaným místem nezaplní celá trubka chemickým žroutem, tak to ten bordel nahoře nesežere a vše odteče bez reakce po dně trubky. Takže to bude chtít velký množství chemie, který zaplní trubku před ucpáním až nahoru a rychle ji tam nalejt. Otázka ale je, jak daleko to ucpání sahá a jak dlouho bude potřeba do odpadu ten sajrajt lejt.
Ještě jsem rozdělal sifón v umyvadle na záchodě, kde se jen mejou ruce. Byl v něm tvrdej černohnědej sarajt podobnej kameni z varný konvice. Udělal jsem pokus a sodnej louh s tím ani nehne. Kyselina solná to žere že se až vaří. Takže to vypadá, že tudy povede cesta akorát 79 kaček za litr není žádná láce když budu potřebovat možná 4-6 litrů. No ale furt lepší než měnit rouru a rozbourat koupelnu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
A kutilmile - nelituju tě
Jak psal Celeron, tak to jen potvrzuje, že je vhodnější pravidelná preventivní údržba, protože potom je to spíše na mechanickou cestu odstranění bordelu. Já před odtokem do hlavního odpadu dal ještě trubku s revizním otvorem, takže bych v případě mechanického čištění to měl přece jen snažší.
rnbw píše:No len pozor, aby sa nerozpustilli aj trubky...
Byls někdy v plošákovně nebo galvanovně? Všechny vany maj z červenýho novoduru a trubky na studený roztoky jsou z těch šedivejch hajzltrubek z čeho se dělaj odpady v barákách. Aspoň to tak bylo v bejvalý Tesle Přelouč.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!