Je šance najít kdo mě "krade" kameru?
Moderátor: Moderátoři
- monterjirka
Je šance najít kdo mě "krade" kameru?
Mám internet od O2. Nemám pevnou veřejnou IP adresu.
Jenže už se mi několikrát stalo, že kamera svítila "jako když komunikuje", ale program v mobilu ji hlásil jako OffLine, když jsem kouknul do modemu, tak DHCP server tam neměl pro kameru přidělenou adresu.
Někdy to za nějakou dobu za jde (nemám zmapovaný čas), někdy to chce "tvrdý RESET" vypnutím.
Přemýšlím jestli mi to někdo "bourá, krade", nebo co se tam děje.
Že by někdo chtěl vědět co se děje u nás na zahradě?
Nebo snad to má souvislost s tím, jak se mi někdo občas postaví před "otevřená vrata"?
Ne že by to bylo životně důležité, ale zajímalo by mě to co se tam děje, proč se to boří...
- serviceman
Ale napřed si ji zahesluj a pak uvidíš.
- serviceman
Zaky píše:Přístup by měl být minimálně chráněný heslem, kamery mívají nějaký default a na webu najdeš dokonce stránky, kde jsou z takových kamer provozovaných s defaultním heslem k vidění videa .
S omluvou se přidám dotazem. Jakou bych si měl pořídit levnou kameru na hlídání parkovišrě ve vzdálenosti asi 50m (vedle chalupy). Bez přisvětlování, v noci mi tam nikdo nebude hrnout sníh. Jde mi o to, že místní pluhař si ulehčí práci a v nepřítomnosti mi zahrne vjezd. Wifi mám trvale zapnuté, router má pevnou veřejnou adresu.
Na náměstí (vzduchem 620m) jsem na mobilu chytal wi-fi signál z routeru, co mám doma na půdě, tam jako anténa byl obyčejnej pendrek. Tak snad, pokud nemáš v okolí příliš zdrojů rušení a nic v cestě, by to mohlo jít s jakoukoli, co má dostatečnej vysílací výkon. Snad by sis mohl pomoct se směrovkou na routeru.
Můžeš veřejný prostranství zabírat, ale nesměj bejt identifikovatelný osoby v záběru.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
na webu najdeš dokonce stránky, kde jsou z takových kamer provozovaných s defaultním heslem k vidění videa
http://www.insecam.org/
Prý to už filtrují...