Je šance najít kdo mě "krade" kameru?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
monterjirka

Je šance najít kdo mě "krade" kameru?

#1 Příspěvek od monterjirka »

Mám jednu z nejlevnějších WiFi kamer. Zapnul jsem ji, na smartfouna nainstaloval prográmek, telefoun se s kamerkou spojil a a ještě si nastavily nějaký "kanál přes server", takže nemusím být doma na WiFi abych se podíval...
Mám internet od O2. Nemám pevnou veřejnou IP adresu.
Jenže už se mi několikrát stalo, že kamera svítila "jako když komunikuje", ale program v mobilu ji hlásil jako OffLine, když jsem kouknul do modemu, tak DHCP server tam neměl pro kameru přidělenou adresu.
Někdy to za nějakou dobu za jde (nemám zmapovaný čas), někdy to chce "tvrdý RESET" vypnutím.
Přemýšlím jestli mi to někdo "bourá, krade", nebo co se tam děje.
Že by někdo chtěl vědět co se děje u nás na zahradě?
Nebo snad to má souvislost s tím, jak se mi někdo občas postaví před "otevřená vrata"?
Ne že by to bylo životně důležité, ale zajímalo by mě to co se tam děje, proč se to boří...
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Mozno to len zamrzne a restartuje sa.
serviceman

#3 Příspěvek od serviceman »

Minimálně má ke kameře přístup ten server, jinak by ses k ní zvenku vůbec nepřipojil. Jaký "prográmek" sis to nainstaloval?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

To si kamera nevede log přístupů?
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Přístup by měl být minimálně chráněný heslem, kamery mívají nějaký default a na webu najdeš dokonce stránky, kde jsou z takových kamer provozovaných s defaultním heslem k vidění videa :-) Takže možná patříš také do této skupiny, stačí, aby nějaký robot projížděl loginy na příslušné servery, přes které jsou kamery přístupné majitelům.
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

Podle popisu to vypadá na nějakou mizérii, hlavně díky WiFi.
Na to jestli je online a nemá výpadky, stačí ping + log (i z windows). Potom uvidíš, jak na tom je během připojení.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

A co smáznutí spojení nějakou "megasilnou wifinou" v blízkosti? Tady se jich po Vánocích zase vynořilo pár nových a nepravidelně shazují připojení, ale ne každému ve stejnou dobu, stačí na chviličku, ono pak daleko déle trvá, než se spojení obnoví. Patrně to souvisí s tím, kdy který počítač potřebuje přenést větší balíček dat. To by vlastně mohlo platit i pro kameru.
Ale napřed si ji zahesluj a pak uvidíš.
serviceman

#8 Příspěvek od serviceman »

Možná také nastavit vhodnější kanál.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jjilek »

Zaky píše:Přístup by měl být minimálně chráněný heslem, kamery mívají nějaký default a na webu najdeš dokonce stránky, kde jsou z takových kamer provozovaných s defaultním heslem k vidění videa .

S omluvou se přidám dotazem. Jakou bych si měl pořídit levnou kameru na hlídání parkovišrě ve vzdálenosti asi 50m (vedle chalupy). Bez přisvětlování, v noci mi tam nikdo nebude hrnout sníh. Jde mi o to, že místní pluhař si ulehčí práci a v nepřítomnosti mi zahrne vjezd. Wifi mám trvale zapnuté, router má pevnou veřejnou adresu.
MetalGod

#10 Příspěvek od MetalGod »

To parkoviště je Tvoje, nebo je to veřejný prostranství? V druhým případě na to potřebuješ úřední povolení, protože tak můžeš bez povolení nakládat s ksichtama lidí co by osobníma údajema.
— Winston Churchill
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jjilek »

Samozřejmě moje. Jinak bych si nemohl vyskakovat, že mi tam někdo něco ukládá.
MetalGod

#12 Příspěvek od MetalGod »

V pořádku.

Na náměstí (vzduchem 620m) jsem na mobilu chytal wi-fi signál z routeru, co mám doma na půdě, tam jako anténa byl obyčejnej pendrek. Tak snad, pokud nemáš v okolí příliš zdrojů rušení a nic v cestě, by to mohlo jít s jakoukoli, co má dostatečnej vysílací výkon. Snad by sis mohl pomoct se směrovkou na routeru.

Můžeš veřejný prostranství zabírat, ale nesměj bejt identifikovatelný osoby v záběru.
— Winston Churchill
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Hubert_79 »

na webu najdeš dokonce stránky, kde jsou z takových kamer provozovaných s defaultním heslem k vidění videa

http://www.insecam.org/
Prý to už filtrují...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“