Tesla TTVS2510TS

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sinclair

Tesla TTVS2510TS

#1 Příspěvek od sinclair »

Řízením osudu se ke mně tento typ TV dostal.
Výrobce je Tesla Television a.s., Rožnov p. R.
Rád bych se zkušených televizáků optal, co je to zač, kdy se to zhruba vyrábělo, co je uvnitř za šasi, z čeho sestavené a co od toho očekávat. Případně s čím od Oravy je to shodné či podobné.
Minulý majitel o něm tvrdí, že měl velmi přirozený obraz a dobrý stereozvuk.
Má být funkční, ale byl už na cestě do SD /kvůli velikosti/ a má zodpovědně ucvaklý síťový kabel, takže nevím, zda opravdu funguje.
Opravovaný měl být jen jednou, po nějaké bouřce.
Pokud nebude fungovat, je bez větších potíží s díly opravitelný?
Jaký k tomuto typu pasuje ovladač? Ten už majitel nenašel, stroj byl už nějakou dobu odstavený.
Radši se ptám zkušených mazáků, protože TV nejsou můj obor.
Díky.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Uvnitř by měl být běžný turek 11AK19, pokud nebude vadné VN trafo, dá se bez problémů opravit.
Soemtron

#3 Příspěvek od Soemtron »

Na bazos.sk někdo televizor TTVS2510TS prodává. Podle foto by to mohl být ovladač RC2040
Přílohy
TV.jpg
(21.86 KiB) Staženo 136 x
:!: Sháním SM ELKA 21A, 6521, OKU101...
Koupím obrazovku Toshiba LR30477
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

Na toho Turka pasuje mraky ovladačů.
sinclair

#5 Příspěvek od sinclair »

Ze kterého roku to je?
Kromě toho, že to /asi/ skládali Češi, na tom nebyla česká ani síťová šňůra, co?
vasekpetr1

#6 Příspěvek od vasekpetr1 »

Já ho kdysi kupoval pod obchodní značkou ProTec :D . Jede do dneška.
sinclair

#7 Příspěvek od sinclair »

Chlapi, z kterýho je to roku a co je namontovaný na tom šasi za matroš? Já to ještě neměl otevřený, ani se mi do toho moc nechce, dělám to jen velice nerad.

Mám na výběr ještě mezi Oravou TVP556RF, co má jenom odkouřenej horizontál a ještě jednou 70-kou OTF, ale typ nevím, má to odpadlej štítek.

V té TVP556RF je šasi 11AK58, je to uvedený i na zadním štítku - ale to šasi mělo přece spoustu modifikací.
Neví prosím někdo, co je ta TVP556RF zač a co za verzi šasi v tom je?

Kdybyste si chtěli mocí mermo nechat CRT stereotelevizor :D , tak kterej z těchhle dvou, tedy TTVS2510 vs. TVP556RF stojí za případný rozchození?
Zvuk a úhlopříčka jsou celkem nepodstatný.

Ještě jinak - ve kterým je řekněme kvalitnější matroš /nedělám si o TV iluze/ a je vyšší šance, že se to nezesere za měsíc zase?
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Vo vsetkych tych Vesteloch bude to najlacnejsie, co sa dalo zohnat. Napriek tomu to nejako fungovalo, casto aj dost dlho.

OTF bude asi najlepsia.
kokun

#9 Příspěvek od kokun »

sinclair píše:Chlapi, z kterýho je to roku a co je namontovaný na tom šasi za matroš? Já to ještě neměl otevřený, ani se mi do toho moc nechce, dělám to jen velice nerad.

Mám na výběr ještě mezi Oravou TVP556RF, co má jenom odkouřenej horizontál a ještě jednou 70-kou OTF, ale typ nevím, má to odpadlej štítek.

V té TVP556RF je šasi 11AK58, je to uvedený i na zadním štítku - ale to šasi mělo přece spoustu modifikací.
Neví prosím někdo, co je ta TVP556RF zač a co za verzi šasi v tom je?
...

Ale vždyť tu Oravu TVP556RF už jsi tady jednou řešil a konkretní modifikaci šáska tam sám píšeš 8O :lol:
Já bych šel spíše do té Tesly TTVS2510TS (pokud je v ní to š. 11AK19 - a mělo by být. I když i toto š. mělo několik modifikací ...) - bude běžnější než to šasi 11AK58 :wink:
Šasi 11AK19 je někdy z přelomu milénia (tedy asi 1999/2000) - to 11AK58 bude o několik let novější. A na obou by snad mohl být (na typ. štítku) i nějaký datum výroby (třeba i v nějakém kódu). Máš to před sebou ty, ne my.
Ale rok výroby nebude vůbec rozhodující - ostatně, jak už ti tu napsal třeba jezevec - rozhodující bude dostupnost jednoúčelových ND :wink:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“