Sony PS 11 gramofon DD skusenosti a doporucenie
Moderátor: Moderátoři
- earthquake
Sony PS 11 gramofon DD skusenosti a doporucenie
Nema niekto z Vas skusenosti s tymto Direct Drive Gramofonom?
Nasiel som ho teraz v ponuke inzeratov a zvazujem ci by nebol lepsi ako moje Lenco L435/Tesla NC 430. Prenosku mam AT 95, ta by sla na to Sony. Cize prenoska ta ista len ine gramo. Ma to vyznam? Ma lepsi odstup signalu...atd ale zaujima ma nazor fundovanych.
Dakujem.
Martin.
Ilustrativně - máš 10letou oktávku ve standartním stupni vejbavy a nabízí se ti stejně starej Superb v plný palbě - neřeším najetý kilometry, ale řekněme srovnatelný stavy počítadel, nic "odcouvávanýho". Co si vybereš?
A kutilmile - nelituju tě
Já jsem napsal, že i když je coby řemínkáč kvalitní a dobrej, tak na precizní středovej motor nemá - stejně jako oktávka s průměrnou vejbavou, i když ve svý třídě je mezi nejlepšíma, tak na superb v plný vejbavě nemá - protože ten je o kus dál. To už bych k fáčku/felině spíš přirovnal gramce s šáskama s mezikolem - HC-14, -15 a -16.
Tady ale tak činíte bez uzardění. Rozhodujou nároky uživatele.
Jestli budu mít celej reprodukční řetězec s Fd=20Hz, tak si nebudu pořizovat vůbec nic se síťovým, či jiným podobným synchromotorem a řemínkem, ale půjdu rovnou do DD.
Ale jestli má někdo řetězec, co je rád za dolních 50-60Hz -3dB, tak mu ta NC430 s OM3 bude bohatě stačit.
Sony SL11 je totiž především jen hezký (i když to je také věc subjektivního pohledu, hlavně ale jeho prospektová data vypadají líp jen proto, že elektroakustické parametry jsou udávané podle JIS, tedy ne podle DIN či snad dokonce ČSN). Plastová skříňka, levné raménko.
Zkrátka proti té NC430 by to byl krok zpět, v lepším případě přešlápnutí z levé nohy na pravou: jak Sony uměl opravdu kvalitní šasi v nejvyšší třídě, model SL11 mezi ně nepatří. Až na ten přímý náhon se vlastnostmi podobá spíše gramci NC300, čili tak leda střední třída.
Jestli chceš skutečně něco, co je v poslechových vlastnostech o poznání výše, než NC430, pak by tomu odpovídal třeba takový Technics SL-Q300, třeba některý z vyšších modelů Sony řady PS-X75 nebo PS-X9. Nebo něco ještě lepšího.
Co se odstupu týče, tak i levné DD mohou převálcovat dražší, třebaže robustnější belty.
Ostatní vlastnosti, to je jiná - ale ten základní hluk mají DD opravdu nepatrný.
Volil jsem gramofony hlavně s ohledem na zbytek řetězce a vím, že i opravdu dobrá NC430 by u mne s odstupem pohořela.
Sám mám jeden z lepších DD i nejlepší československý belt.
Jsou co do odstupu úplně srovnatelné, jde o NC440 Philips a SL1200.
U jiných už to tak ale být nemusí.
Gumové průchodky se stále dají sehnat a k zavěšení motorku v NC430 poslouží zrovna tak dobře, jako původní.
Každopádně to nic nemění na tom, že právě model SL-11 se příliš nepovedl, a tu NC430 sotva překoná
- elektrosvit