Tesla Condor - dvojite knofliky (a dalsie opravy)
Moderátor: Moderátoři
Tesla Condor - dvojite knofliky (a dalsie opravy)
rnbw píše:O-kruzok/valcek, ktore sposobuje prilis velke trenie, takze ked tocim volume, otaca sa aj balance. Ma to byt niecim namazane?
nemá,
to není "balance", ale dva poťáky hlasitosti, které se mají otáčet spolu . . .
bohužel ten potenciometr je tak špatný na souběh, že v různých polohách hlasitosti je to potřeba různé nastavení vůči sobě . . .
zkus si sehnat jiný s lepším souběhem a pak to nastavíš jednou a dál už budeš otáčet jen s oběma současně . . .
BTW. Este odpadol nit z jedneho repraku, takze ten maly plosak s vyvodmi visel vo vzduchu. Kazetak, samozrejme, nefunguje - gumicky su popraskane, ale este ako-tak drzia pokope, ale autostop vypina po chvili (pretacanie, play to neutiahne). Kladka je tiez v prdeli - vyzera ako sud namiesto valca.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Origoš potenciometry volume do toho ptáka někde mám, ale bižuterie už je dávno použitá a rozdaná.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Prodřítá dráha by byla v barvě podkladového pertinaxu a to není.
Vidět doslova prodřenou, do pertinaxu vpalovanou dráhu je fakt velká vzácnost. Já sám jsem to u tesláckého poťáku neviděl několik desetiletí.
Dařilo se to jenom u opravdu hodně starých potenciometrů, co neměly dráhu vpálenou do podkladu, starý Philipsy z 30. let třeba.
Potenciometry už od značky "Always", pozdějc "Tesla Always" a pak modernější WN-TP už šly prodřít jenom velice těžko.
A když už se náhodou stalo a nebyl zrovna nahraditelný, tak se jezdec přihnul, aby spolehlivě jel vedle a valilo se dalších 40 roků dál
Tyhle dráhy až očistí a odmastí trichlorem, nebo čikuli včetně pokovených konců, tak nepoznáš, že po dráze kdy nějaký jezdec chodil.
V tomhle jediném jsou teslácké poťáky naprosté nezmary.
Nezapomenout napustit dráhy kapkou petroleje, dráha nesmí zůstat po očištění a odmaštění vysušená.
Vycistil som to sprejom "kontakt 60", ten nechava mastny film. Rozpustil aj ten bordel na zbernom kruzku.
Lenze sa mi nepodarilo rozobrat prednu cast potaku, tak som to nemohol poriadne vycistit.
Reprak som asi poskodil pri rozoberani - kedze bol rozpadnuty ten nit. Odtrhol sa vyvod cievky od privodneho lanka. Nahrial som ho spajkovackou, aby povolil lak a trochu pinzetou povytiahol. Prispajkoval a poistil sekundovym lepidlom.
- Přílohy
-
aro4659.jpg- (178.29 KiB) Staženo 161 x