MS Access - formatovani tiskovych sestav
Moderátor: Moderátoři
MS Access - formatovani tiskovych sestav
Kdyz dam kazdy do samostatneho pole nevleze se mi text na radek protoze nekdy je delsi tucny text, nekdy text psany mensim pismem.
A kdyz je sloucim do jednoho pole, zase nedokazu zmenit velikost pisma.
Napada vas jak to resit?
- Přílohy
-
fff.JPG- (17.07 KiB) Staženo 231 x
-
petrfilipi
Sestava se jako html ulozit asi da, ale nejdriv ji musim vygenerovat v accessu, takze to mi nic neresi. Jedine snad misto textu psat primo kod htm, ale to by se pak pro nahled a tisk musela zobrazovat v nejakem externim prohlizeci coz je dost neohrabane reseni.
-
petrfilipi
Já jsem to zkusil a výsledek je v obrázu v příloze. Kdybys něco podobného dokázal v Accessu, máš (asi) vyhráno. Komentář k makru je asi zbytečný, prostě to rozseká znaky v buňce a od 1. znaku na délku 1 znak to přiřadí jeden font, od 2. znaku na 2 znaky jiný font atd.
Petr
- Přílohy
-
Změna fontu.jpg- (188.98 KiB) Staženo 226 x
Aniž bych znal Access, určitě to děláš nějakým návrhářem sestav, který je součástí Accessu. Pokud ano, zkusil bych dát dvě pole s délkou na celý řádek s transparentním stylem písma NA SEBE. Případně kousíček od začátku posunout to druhé pole, aby na něj šlo v návrháři klikat.
Každé pole by mělo svůj styl písma a jít na to tak, že si data předpřipravíš do pomocných proměnných tak, že první pole bude naplněné a tam kde končí tisková data prvního pole budou začínat tisková data druhého pole.
Místo kde budou začínat tisková data v druhém poli zajistit patřičným počtem mezer zleva a přidat k tomu data druhého pole. Na výpočty si zavolat funkci, která mezery spočítá a naplní obě tisková políčka. Volání té funkce "pověsit" na property prvního políčka, pokud to Access umí.
Celé brát jako námět, neznám možnosti Accessu...
Tak jako v excelu to asi taky nepujde, texty jsou brany z databaze a jsou zobrazovany prostrednictvim pole v tiskove sestave. V databazove tabulce se uklada jen cisty text, k tisku se voli font az v polich v tiskovych sestavach. Jenze tam jdou nastavit vlastnosti fontu stejne vzdy pro cele pole.
-
petrfilipi
https://support.office.com/en-us/articl ... 8dca824630
a hlavně sem:
https://bytes.com/topic/access/answers/ ... -one-field
Petr