Voyo přehrávač co s ním?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od markoni »

Na tvou radu jsem dal a zkusil jsem to ale výsledek není jedině asi klávesnice odešla ještě že jsem použil klávesnici která už částečně byla na odchodu :D jaký by byl očekávaný očekávaný výsledek? ty si mě napsal odkaz ale já s toho nejsem moudrý.Další věc seriák jak by to probíhalo? o Linuxu nevím nic.díky
Standa99

#17 Příspěvek od Standa99 »

S tou klávesnicí to sice nechápu, jak se může zničit. Jedině že by na tom USB portu bylo nějaké vysoké napětí. Teoreticky se mohlo podařit ukončit tu Voyo aplikaci (což je možná XBMC).
Přes sériový port je to podobné jako přes SSH/Telnet, viz. toto video.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
markoni
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od markoni »

Mám tomu rozumět tak že XBMC je něco podobného jako kódi akorát poněkud staré a překonané? Tak trochu mých úvah ten operační systém Linux co tam je tak je v paměti rom tedy na pevno a ty aplikace jako je voyo , facebook, zprávy, picasa,počasí (mimochodem ta jeho předpověď se zatím vyplňuje co se týká dneška nesněží :D ) tak jsou uloženy v pamětí flach nebo něco podobného čili přepisovatelného a u tohoto Linuxu se dá pomocí seriáku nebo ethernetu manipulovat to znamená nahrávat či smazávat jiné aplikace nebo programy ? chápu to dobře ? díky
Standa99

#19 Příspěvek od Standa99 »

XBMC je předchůdce Kodi, zjednodušeně ho přejmenovali, nesleduji to (ani ho nepoužívám), tak netuším, jestli se netrhli nějací vývojáři a nevznikl nový fork.
To co tam je, by mohly být pluginy do XBMC, kterých je hromada, ale tohle opravdu jenom předpokládám. Moc nevěřím, že by vymýšleli a platili za něco extra, obzvlášť kdyby to mělo být spustitelné bez desktopu. Na to je dokonce ideální distro OpenELEC.
.
..
...
markoni
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od markoni »

Já tam vidím asi toto jako konektor na sériovou konzoli akorát nevím co signál TxD RxD nevadí se netrefím a přehodím to? mám datový kabel ještě s MT Siemens A60 s úrovněmi 3V. A mohu použít ten PuTTY s jakými hodnotami baut data bit 8 a tak dále? díky
Přílohy
fotografie0303.jpg
(249.54 KiB) Staženo 115 x
fotografie0301.jpg
(195.69 KiB) Staženo 119 x
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Zem najdes pipakom, napajanie tiez. Potom zapnes a na zvysnych dvoch pinoch meras napatie. Na RX bude asi nula, na TX 3,3V a pocas vypisov na konzolu sa to bude menit. Prepaja sa to RX<->TX. Takmer vzdy sa pouziva 8-bit, bez parity. Rychlost treba vyskusat, najcastejsie 57600 alebo 115200.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od markoni »

Já jenom abych měl náskok jdu správným směrem? viz příloha a odkaz
https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_Kodi_for_Linux a s toho odkazu který soubor stáhnout ?o Linuxu nevím nic díky
Přílohy
kodi.jpg
(118.92 KiB) Staženo 111 x
Standa99

#23 Příspěvek od Standa99 »

Tohle by fungovalo typicky na desktopu, ty potřebuješ aby to jelo pomocí X11 (Xwrapper).
Pokud bys to chtěl natrénovat, tak to jde předem virtuálně. Do VirtualBoxu si nainstaluj třeba Ubuntu Server. Po spuštění serveru si z GitHubu (git clone ...) přidej tohle a vše se nainstaluje samo přes script install.sh, včetně automatického spuštění Kodi po najetí systému.
Ale připomenu, že to by byl jenom test, fyzicky na tvém Voyu běží dost starý systém a tam to bude jinak.
.
..
...
markoni
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od markoni »

S tím VirtualBoxem jsem už asi dělal v souvislosti s něčím jiným ale to už je dávno a nechtěl bych s PC udělat hromádku železa :D do toho bych se pustil jen z odborným dohledem :) protože PC mám jako jediný nástroj komunikace nebo spojení ze světem, není někde na youtube nějaké polopatické video jak se pracuje s Lunixem ?co to je například X11 jak píšeš že bych potřeboval? díky
markoni
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od markoni »

Tak asi jsem se strefil do pinů a co nastavení se týká když to vypisuje toto vis příloha po chvíli jsem to přerušil to vypisování protože to trvalo moc dlouho.Jak dlouho to asi potrvá ten výpis a co mám očekávat na konci ? dále sice jsem to dal na výpis do logu ale asi při násilném přerušení se ten putty.log neudělal.Pochopil jsem to tak že to jen výpis a nic jiného.díky
nakonec jsem ten log našel
Přílohy
LogPuTTy.jpg
(259.24 KiB) Staženo 114 x
putty.txt
(958 bajtů) Staženo 112 x
markoni
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od markoni »

Tak bylo to v nastavení rychlosti správná byla rychlost 115200 ani nevím jestli to je celý výpis :oops:
A co dál ? díky předem za další rady
Přílohy
putty.txt
(18.74 KiB) Staženo 114 x
Odpovědět

Zpět na „Poradna“