Sencor SLE40F10M4
Moderátor: Moderátoři
Sencor SLE40F10M4
Ještě bych se rád zeptal na programování, běžně pracuji s programátorem asix forte/presto ale ještě jsem neprogramoval žádnou flash, některé následující možnosti mám nejspíš jen díky tomu, že typ součástky se přesně neshoduje (W25Q64BV)
Prostřední nabízí ještě nastavení konfigurační paměti:
BP: ( předpkládám že to je Block Protect)=> nechám na 0
TB: from top
SEC: 4KB (podle datashetu velikost sektorů)
zaškrtávače SRP0 a SRP1 nechám nezaškrtlé
a Quad mode: disabled
Ještě je možnost nahrát pouze datovou paměť a konfiguraci nenastavovat což asi bude s ohledem na odlišný typ součástky lepší volba.
Děkuji všem za pomoc.
- standamajka
MetalGod píše:Pokud by bylo něco s FW, tak buď nenaběhne vůbec, nebo bude chybovat, ale ne, že se po pár restartech rozchodí, není samoopravnej. To spíš něco čeká na zahřátí, elyt, studeňák,…
Nie je to tak úplne pravda. Nerozhodné bity sú bežné na flash po niekoľkých rokoch po nahratí. Potom ako sa náboj v konkrétnej bunke pamate časom začne vybíjať sa najprv len niekedy objaví problém a časom stále viac.
Po zapnutí jen krátce problikne podsvit a logo a telka spadne do stby. Přitom v intervalu asi 1/2 minuty blikne červená led, ale jinak nic.
Zatím jsem vyměnil jen vyteklej elyt 470uF/63V. Měření jednotlivých napětí provedu zítra nebo pozítří.
Na co se dál zaměřit? Bude rovněž vadná flash? Programátor bohužel nemám
Díky za odpovědi.
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=71019
Takže zítra změřím napětí a budu se věnovat tomu podsvitu, zřejmě také vadné led.
Dodatek: na tom mém Sencoru jsou ve 4 větvích napájení led osazeny paralelně vždy jen 2 odpory 1R0 (třetí pozice pro R789,792,795 a 798) nejsou osazeny. Podle kolegy olda007 z uvedeného vlákna tedy ještě z každé větve odpojím po jednom odporu 1R0 a uvidím, co to udělá s podsvitem. V nejhorším musím někde vykutat odpory něco mezi 0,5-1 ohm.
To vše ale až po výměně vadných diod.
Pochopitelně, že vložené diody mají jinou teplotu a hlavně jsou 3V , přičemž celý podsvit je ze 6V diod.