Nabíječka bosch - natekla voda
Moderátor: Moderátoři
- PCmaniac99
Nabíječka bosch - natekla voda
Mohu místo V6 STP3NK80Z použít STK0765?
A mohu místo V5 2N3904 požít 2SC945?
Na primáru jinak vypadá vše ok, sekundár jsem zatím nezkoumal ale tam se voda zjevně nedostala.
- Přílohy
-
Bosch nabíječka.jpg- (138.29 KiB) Staženo 352 x
Ale STK765 má povolené Uds jen 650V, zatímco 3NK80 má 800V. A to by nemuselo v tomto druhu měniče stačit, ta 8-mi stovka je tam pro spolehlivé fungování nezbytná. Ten STK by v nepříznivém souběhu okolností (zátěž na výstupu + sítová špička v rozvodu + vyšší teplota) mohl rychle vypustit pracovní médium. Zvláště, když dnes bývá v rozvodu 240V stř. ... i více!
A doporučuju zkontrolovat oba optrony - pokud vyfičel fet i V5 a V8, tak to mohly schytat i tranzistory v optronech. Tzn. vyndat, přes diodu optronu pustit proud od 0 do 5 mA a na výstupu zkontrolovat, jestli se tranzistor otevírá ... stačí ohmmetrem měřit odpor C-E ... od nuly do cca 0,5 mA musí být odpor velký (desítky kohm)... a při 5 mA už musí být měřený údaj velmi nízký, protože při tomto proudu už je u dobrého optronu tranzistor úplně otevřený.
Ještě bych doplnil zenerku cca 18V paralelně k R5 (katoda na G fetu), aby při dalším zaplavení V5 a V6 vydržely
- PCmaniac99
Optočleny jsem měřil na zkrat/přerušení diodovým testem a tvářily se být v pořádku.
- PCmaniac99
PCmaniac99 píše:Můžete mi prosím poradit jaký odpor použít? V jakém cca rozmezí? Nebo se mám pokusit poskládat přesně 3,9Ohm?
Použít takový jako tam byl. 3,9Ω je v řadě, takže žádný problém.
Na schematu je 3.6 Ω - kde je pravda?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- PCmaniac99
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- PCmaniac99