Mikrovlnka bez otočného talíře

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sr71

Mikrovlnka bez otočného talíře

#1 Příspěvek od sr71 »

tohle jsem viděl v kuchyni na jedné návštěvě, docela mě to zaujalo, ani jsem nevěděl že taková mikrovlnka existuje, na stránkách gorenje o tom píšou toto: "Typ mikrovlnní distribuce: Stirrer technologie pro rovnoměrný ohřev bez nutnosti použít otoční talíř" taky by ta mikrovlnka dle popisu měla mít infra ohřev s quartzovým topným tělesem 8O víte o této technologii mikrovlnky někdo více?
Přílohy
MT.jpg
(66.95 KiB) Staženo 185 x
DELONG

#2 Příspěvek od DELONG »

Ja mám s otočným tanierom a stejne to neohreje rovnomerne :lol: .
Druhú mám s pokazeným motorom otáčania a stejne to neohreje rovnomerne :lol: .

To bude tiež asi marketingový blafák :mrgreen: .
vladodyno

#3 Příspěvek od vladodyno »

Asi takto. Magnetoron je nasmerovaný na lopatky ventilátora ktorý rozmieta mikrovlnky.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Mam takuto Siemens. Vsimni si, ze horna strana je hruba - tam je "ventilator" s plechovymi lopatkami, ktory sa otaca (u mna ho pohana prud vzduchu z ventilatora chladenia).
Achab

#5 Příspěvek od Achab »

Trouba vypadá na levnou spotřebku. V popisu nejspíš jenom chtějí okecat skutečnost, že ji ošidili o talíř s motorkem.
lesana87

#6 Příspěvek od lesana87 »

On to není ventilátor ale odražeč. Každá lopatka má jiný úhel, aby se mikrovlny co nejvíc rozptýlily po vnitřním prostoru. Je to systém asi starší než otočný talíř. Já ho mám v mikrovlnce z roku 1990.
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

My jsme měli nějakou "Goldstar", která měla vlez mikrovln zhora a taky neměla talíř. vrch prostoru jsem sundaný neměl, takže jsem nezjistil, zda tam byl vířič, nebo ne.
Relatívně nedávno jsem měl v rukách mikrovlnku s grilem a parním vařením, vlez mikrovln byl spodem (prostě to šlo ze dna) a tam byl vířič poháněný stejným motorkem, jako talíř. Navíc byl uvnitř krytu nalepený papírek ze schématem a popisem komponentů.
Vířiče nemají mikrovlnky z mikrovlnným vlezem z boku - což je právě většina současných, protože je to nejlevnější způsob zaústění magnetronu do dutiny - ohřevného prostoru. Tam je vířič ten otočný talíř ;-)
Naposledy upravil(a) Artaban001 dne 10 úno 2018, 21:51, celkem upraveno 2 x.
DELONG

#8 Příspěvek od DELONG »

Tak nakoniec zas niečo "oprášili" a marketing si privyrobí :lol: .
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

Quartzový topný těleso - Nějaká skleněná trubka, ve který je smotaný odporový drát a při provozu to žhaví stejně, jako uhlíky v krbu. Kolikrát ta "pružinka" jde s tý trubky vyjmout a dát zpět. To sklo bude nejspíš vysokožárový křemenný. Teď nedávno jsem to u jedný odpojoval, protože když se to dlouho nepoužívá a potom se to omylem zapne, napaluje se na tom usazený bordel a kolikrát to připomíná požár mikrovlnky. U té mikrovlnky se to jinak nikdy nepoužívalo - až jednou to někdo omylem zapl.
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

Jo, ve starý u-vlnce značky "leCygne" jsme ten "quartzovej" gril měli taky, v český verzi manuálu byl popisovanej jako "křemíkovej gril". Ono to vychází z nejednoznačnosti technickýho překladu - "quartz" je křemen i technický synonymum pro křemenným krystalem řízený třeba hodiny. "Quartz glass" jsem viděl jako poznámku na hodinkách, osazenejch tvrdým křemenným "sklíčkem". No a když se křemenný sklo použije právě jako žáruvzdornej kryt nějaký žhavicí spirály nebo "vlákna" pro IR ohřev, při překladu "vod stolu blondýnou" dochází pravidelně k podobným excesům ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
vrky

#11 Příspěvek od vrky »

Pomalu mě odchází 15 let stá ECG. Po vánocích jsem narazil na tuhle vychytávku v planeu, ale 4k za to dávat nebudu.
Victronix

#12 Příspěvek od Victronix »

Tuto mikrovlnku si koupila moje matka. Má ohřev zespodu. Je to mnohem lepší než klasika talíř. Akorát této se trošku rosí průhled na displej.
Hledám ideální řešení...
ohryzek36

#13 Příspěvek od ohryzek36 »

Ještě nějaká drobnost k tématu.
Přílohy
Vedeni Vln.JPG
(123.04 KiB) Staženo 315 x
Celeron

#14 Příspěvek od Celeron »

Tenhle systém s vrtulovým odražečem měli už na konci 70-tých let v restauraci letiště Ruzyně. Tenkrát jsem viděl mikrovlnku prvně. Při chodu dělala vevnitř takový rotující LSD-čkový obrazy, ten odražeč byl podsvícenej nebo nasvícenej třema barevnejma žárovkama a ta mikrovlnka byla při chodu docela efektní. Jo jiná doba, když jsme přivezli domů první automatickou pračku, tak byla její sledovanost při praní větší než TV. :lol:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Artaban001

#15 Příspěvek od Artaban001 »

Známá měla mikrovlnku dovezenou ze SSSR (no zkrátka z tehdejšího Ruska). Byla o hodně větší a prý hlučnější, než ta Goldstarka, kterou jsme si tenkrát asi o 10 let později dovezli z Rakouska (tenkrát jak byl Šilink vs. Koruna v kursu snad 1:2).
doposud jsem viděl pajšl běžně vyráběných "mikrotrub", ale ta Sovětská by mě velice zajímala. Kdosi mi tvrdil, že do nich dávali magnetrony, co nešly použít v radarech. (Já bych se spíš nedivil, kdyby tam byl třeba Toshibáckej magnetron + příslušenství s "bukvicovými" potisky)
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“