Náhodné restarty po instalaci W7 *vyřešeno*
Moderátor: Moderátoři
Náhodné restarty po instalaci W7 *vyřešeno*
Zkusil jsem jiné kabely k disku i jiný disk, ale pořád stejný problém. Zdroj 400W jsem měřil, napětí odpovídají, střídavou složku jsem tam nenaměřil a kondenzátory podle "zajícometru" jsou taky OK. Ani reset BIOSu nepomohl.
Nemá někdo tip, co ještě zkusit nebo čím by to mohlo být?
A kutilmile - nelituju tě
Ale tipoval bych kondíky, když vezmu, že zdroj máš O.K.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
BSOD se vůbec neobjeví, jen blik do černa a restart.
Spusť živý linuxový médium a sleduj, jestli nedojde k restartu. Pokud ne, je to nejspíš SW chyba, pokud jo, je to HW chyba.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Pokud jsi při této akci vyjímal RAM, zkusit znovu vyjmout a vyčistit RAM i slot...hafca píše:Kondíky, ale proč? Do poslední chvíle deska fungovala bez problému. Objevilo se to až při přendání do jiné skříně, připojení na jiný zdroj a instalaci na jiný disk. Disků je tam tam teď o 2 míň než tam bylo původně.
BSOD se vůbec neobjeví, jen blik do černa a restart.
- PCmaniac99
Pokud jsi ty paměti vydělával, tak je vytáhni znovu, vyčisti sloty a pak dej nazpátek. Samotnou dsku nech běžet déle ať zjistíš jestli je to přehříváním CPU špatným kontaktem s chladičem nebo to bylo odběrem z harddisku atd.
Před chvílí jsem to zapnul a zkusil pustit OCCT a nespadlo to. Podle teplot je chlazení v pořádku. Je to asi hodinu puštěné, teď probíhají aktualizace a drží, přestávám tomu rozumět.
- Přílohy
-
occt.png- (117.12 KiB) Staženo 97 x
Ještě zkus "poklep" na různá místa na desce, když to bylo přehozené do jiné bedny. Decentní, žádné surové údery. Prohni (oběma směry) trochu desku u ATX konektoru, přece jenom se musí vyvinout nějaká síla u připojování, takže se mohlo něco načnout (při zapojování používám obě ruce, jednu v protisměru).
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA