mám tu vežu Amstrad MX3800 zo zaujímavou závadou , no bez schémy.
Firmu Amstrad nepoznám ale je to asi nejaká priekupnícka fy. a schéma možno je ale pod nejakou inou značkou neviete akou? Googu nič nevyriešil
A teraz k tej závade.
Zapnem zástrčku do siete nabehnú hodiny. Zapnem Power preskočí display na rádio VKV ale zvuk nikde
Zdroj má výstup na IO konc.zosilovača 18.9V čo je ako si viac ale limit je 20V . Všetky elyty v zdroji aj okolo konc. zos. sú premerané na ESR a sú ako nové . Pohľadom sú všetky na DPS dobré nie je tu nič také čo by sa prehrievalo tak že elyt sú Ok a vyzerajú aj dosť poctivé
Nejde my do hlavy prečo zvuk nabehne až po 20sek. Zvuk dvôjde aj do koncáka na jeho IN opozdene tiež o 20sek (merané) .
Myslím si že NF cesta z Tunera do NF konc.zosilovača na to môže mať vplyv ale ne musí .
V ceste sú síce elyty ale kedže obidva kanály Ľ aj P nabehnú súčasne tak tam nepredpokladám chybu .
Je tam aj nejaký uPC pod Al fóliou ale k tomu som sa zatiaľ nedostal čo je to zač .
Prepol som aj na Deck ale signál audia tiež príde opozdene tak isto ako u vstupe Radio.
A Deck hraje zrýchlene
Mne tam lezie 17.7V .
A ešte je tam jeden pre mňa neznámy IO viz foto neviete čo to je ?
Celá veža pracuje ináč normálne (teda okrem CD , má to tácku na 3CD a túto časť mám odpojenú) až na to oneskorenie a zrýchlenie mechaniky Deck-ov.
Ďakujem za nejakú radu a ak by niekto mal schému bol by som vďačný .