Vstup zesilovače
Moderátor: Moderátoři
BTW:
Chtěl bych zkusit udělat malou přenosnou bedýnku na bluetooth, takže jiný než Dčkový zesilovač by nebyl moc vhodný.
Zkusím tenhle:https://www.ebay.com/itm/OEP50WX2-50W-50W-Dual-Stereo-Digital-Amplifier-DC5-24V-D-Class-/182528762775
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale je to jen nápad pro teoretický bastl.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Co bude slyšitelným výsledkem, pokud se ve společný zemi sejdou dva masívní zbytky proniklé a ničím neodfiltrované modulace, je Tobě i mně jasné.
U obou modulů /a nejen u nich/ se ve 100% spoléhá na to, že elektrodynamický měnič na výstupu prostě a jednoduše ten bordel jednak zčásti utlumí a ani nevyzáří.
Ale spoléhat se na 2-4 kondíky + indukčnosti kmitaček a neuvažovat přitom o délce drátů k nim, je prostě typická rejžácká sviňárna, zdaleka to není jenom o nějakých bastl-modulech za pár babek.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Viz třeba zmíněný https://www.diodes.com/assets/Datasheets/PAM8403.pdf
sinclair píše:Towile, funguje to?
Teď jsem to pájel, rozhodl jsem se, že to nebudu pájet na nožičky zesilovače ale zkoušečkou a prosvětlením jsem zjistil, že signál jde z nožek do dvou odporů po okrajích. Tak jsem se rozhodl, že s mou super kvalitní páječkou radši budu pájet na ten výstup z odporů (který pak jde na nožky zesilovače)... Dopadlo to tak, že mám 2/3.. jelikož jeden odpor jsem šikovně odpájel a nejspíš spálil.
Dneska už na to nemám nervy. Každopádně to ještě zkusím nějak zachránit.
Moderní a nijak levný analogový zesilovače, doslova vypálený jak Kartágo.
Nejčastěj kvůli připojování lacinýho šrotu laikama.
Výstupy, co mají na 3,5mm jackách neskutečný svinstvo - a kde se na těch 100% spoléhá na to, že to případný sluchátka nezahrajou. A případným bedničkám s déčkem je to buřt.
Některý se tomu zvládají bránit, některý dlouhodobě ne. A některý shoří i přes dobrý a předimenzovaný polovodiče. Prostě nemůžou za to, že jejich konstruktéři a supervizoři byli šulíni.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tady je ale jiná situace. Prostě se tím netrap, jde o pouhé bastlení.
Často jedno s druhým - kombinace skoro těsně nadakustickýho kmitočtu a intenzity. Právě díky tomu, že je tak nízko posazenej, ochotně všude prolejzá.
Já se moc omlouvám - je mi jasný, že jde o bastlení. Laický.
Ale nějak mě nenechává chladným, když někdo kromě širokospektrálního svinění taky víceméně nevědomě vsouvá srolovaný stokoruny do kanálovýho rastlu, no...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
>towil - pokud nebudeš ten původní výstup 3W využívat, není ten "spálený" odpor žádná tragedie, ne? Když je odstraníš od obou vstupů PAMu, budou jako vazební sloužit původní kondenzátory na modulu (nebudeš muset použít přídavné).
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jinak ty vazební kondenzátory vážně asi nebudou třeba jelikož jsem signál vyvedl v podstatě až ze zesilovače a podle datasheetu by tam už měli být, pokud se nepletu.
- Přílohy
-
zesilovač.jpg- (258.38 KiB) Staženo 136 x