Zesilovač stereo z použitých součástek.
Moderátor: Moderátoři
[url=http://www.wikina.cz/a/Označení_výrobního_data_na_součástkách_TESLA]Podle týhle tabulky[/url] je to ze září 1989.danhard píše:...
Ze kdy je ta s malým chipem neumím určit, označení XD9 321.
A kutilmile - nelituju tě
Ještě bych teda prosil dovysvětlit, proč mají naprosto ve všech katalozích, včetně zmatenýho Béma, KU601/602 uváděný 5K/W, KD602 téměř taky tolik /4,5/ a KD607, která stejně jako "velký" KUčka oficiálně měděnou vložku má a je i vidět, má úplně všude uváděno 1,5K/W?
Proč teda Tesla či kdokoliv jinej nepoužíval KU601/602 sériově v koncákách, když byly tak skvělý, byly podle Vás na mědi, měly navrch k tomu 30MHz, celkem slušně lineární a vydržely taky podle vás 60W ???
Já je vždycky viděl jenom v malých měničích, áčkových budičích tak do 6W ztráty, krátkovlnných PA, nebo ještě v pár pofidérních amatérských koncákách, jak jsem postoval kus zpátky.
Nebudu lítat po skladě, kde je teďka tak 8 nad nulou, navlečenej jak pumpa na zimu a s párou u huby fotit všecky KU601/602 co tam mám. Speciálně ze strany jejich tenkých kolíků, o což jsem prosil Vaška.
Jo - z té venkovní strany kolíků, kde po přítomnosti nějaké vlisované měděné vložky, kterou mají jiné silnější výkoňáky, není ani stopa.
Nebo že by v úplných počátcích výroby mesa výkoňáků koncem 60.let už měli tak skvělý technologie lisování i povrchovky, že dokázali vložku úspěšně zamaskovat? Nebo snad dělali celou tu patku měděnou, Rothschildi jedni ??
Už jste se
sinclair píše:Nebudu lítat po skladě ...
Tak drž hubu, když nic nevíš.
A nešiř tady bludy o linearitě KU612, ta má betu kopec přesně podle katalogu
Betu mizernou, ty lepší:
40/0.1A
60/0.5A
50/1A
35/2A
20/3A
A to že v 5 svazkovém katalogu z roku 1986 mají u MAA 50x napsáno OZ s vysokým ziskem a o dvě strany dál je OZ MAA741/748 která má cca 2x tak velký zisk už žádný přídomek nemá … ono co jsi, pamatuji tak ve všech katalozích kde se píše o MAA 50x tak jde vždy o OZ s vysokým ziskem ale s porovnáním s ostatními OZ má zisk nejmenší. Ono asi někdo napsal katalogový list a ten se pak jen kopíroval bez ohledu na změny ve výrobě.
Co jsem jen zběžně procházel tranzistory TESLA v pouzdrech "SOT3" tak pouzdro TO 66 je pouze u tyristorů KT119 a KT120 a taktéž má ocelovou základnou.
To že na KU601/602 požívaly základny s měděnou vložkou může mít i docela prozaický důvod a to ten že měli jednu základnu pro vetešinu tranzistorů. Výjimka byli jen KD50x.
Pokut někde kecám blbosti tak se omlouvám.
- Přílohy
-
KU602_rub.jpg- KU602 RUB
- (248.68 KiB) Staženo 167 x
-
KU602_lic.jpg- KU602 LIC
- (278.97 KiB) Staženo 166 x
-
KU601_rub.jpg- KU601 RUB
- (233.88 KiB) Staženo 172 x
-
KU601_lic.jpg- KU601 LIC
- (240.97 KiB) Staženo 177 x
EKKAR píše:Navíc vůbec netuším, co by učunila elektrochemie na takovým kontaktu po navaření hnilíkovýho klobouku na měděnou základnu, jak jsi napsal ...
Karle, z čeho to teda je ?
- Přílohy
-
20180221_214815.jpg- (153.17 KiB) Staženo 169 x
A měla pravdu, holka ...microlan píše:Od dob, co se hliník odstěhoval do Humpolce, tak ho nikdo neznáTak jsem si vzpoměl na jednu historku ze základky, když jsme asi ve vlastivědě psali test na materiály a učitel nechával kolovat předměty ze železa, hliníku a mědi, tak děvče napsalo: 1) Hřebík 2) Plech 3)Drát
Vláďo, netuším, může to bejt cokoliv "bílýho" - jak jsem napsal, TO CO JSEM PIŽLAL MĚLO KLOBOUK I ZÁKLADNU Z MĚDI NEBO NĚJAKÝ SLITINY S VYSOKÝM OBSAHEM MĚDI - protože to bylo na řezu růžovočervený. A už jsem držel v ruce tolik různě vypadajících trandů KU i KD z Tesly, že se neodvažuju kategoricky vyloučit jakoukoliv možnost existující kombinace materiálů pro skladbu podložka-čip-vývody-klobouk.
Vždycky jsem si například podle katalogů myslel, že KU se od KD liší slabšíma vývodama emitoru a báze - a ejhle, tady za poslední půlrok diskuse potvrdila existenci kombinací "všechno se vším" - to znamená že reálně existovaly KU se silnýma vývodama i KD se slabšíma ... Jak to tak vypadá, tak prostě v Rožnově pouzdřili "v okamžiku nouze" opravdu do všeho, co přišlo pod ruce - respektive když se občas někdo zmejlil, tak se to prodalo tak jako tak bez ohledu na možnost destrukce v nepříznivým případě kombinace k určitýmu účelu nevhodnejch komponent ...