6NU74 jako ohřívač
Moderátor: Moderátoři
- weed_smoker
Takže ještě jednou:
edit:
Na řešení p. Horského mi vadilo, že se výkon dělil mezi topný tranzistor a tranzistor v µa723 (a také emitorový odpor), což je pro vyšší topné výkony problém. Proto jsem hledal jiná řešení.
- Přílohy
-
AR888.png- (196.66 KiB) Staženo 170 x
- weed_smoker
Ten termostat (i oscilátor) byl dost dobrej, měl jsem to v ZPA Nová Paka na měrovým a celkem se divili, jak ten bastl přesně drží teplotu a kmitočet.
Ale nalýzt to zapojení se mi nějak nedaří. Co vzpomínám, tak tam bylo topný KU-čko a snímací termistor, dál už nevím.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Leda byste stopovali a násobili fakt s velkou přesností.
edit: Jo ještě jsem si vzpoměl na pár Tiráků řidíčů, co si dovezli z BRD digitální budíky. Taky byly řízený od kmitočtu sítě a chyba neustále narůstala, takže to dohánění se určitě nekonalo.
Ta Tvoje exkurze byla o 10-14 let později a mohlo se to změnit v rámci přibližování k Evropě.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Kvicala_r píše:Tos mě Celerone trochu překvapil. Při návštěvě Dukovan (cca rok 97)tvrdili, že s mírným snížením frekvence se malinko sníží zátěž generu. Takže ve špičce ujeli o nějakou desetinku pod 50Hz a mimo špičky doháněli celkový počet period za 24h zase zvýšením.
Leda byste stopovali a násobili fakt s velkou přesností.
Pěkná blbost.. Kdo ti to tam nakukal?