TESLA Festival

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

No nevím, je to ladící triál, s neorigo cívkama bude asi problém to dostat do souběhu.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
sinclair

#17 Příspěvek od sinclair »

Je to ono? Zjišťuju s hrůzou, že to taky dostalo ránu, ale většina cívek, co tam zůstaly, má vývody a vinutí v pořádku, pískal jsem to a dokonce se s většinou jader ani nehýbalo.
Desku jsem si nechal zřejmě kvůli tomu množství hrnkových trimrů.
Je vysoce pravděpodobný, že v depozitáři nejméně jeden celý 721A bude. Mám k tomu rádiu velké výhrady, podle mě do "sedmičky" nepatří ani omylem. Leda tak velikostí, počtem repráků a spotřebou :D
Přílohy
civky 721A.jpg
(270.28 KiB) Staženo 134 x
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

sinclair píše: Mám k tomu rádiu velké výhrady, podle mě do "sedmičky" nepatří ani omylem. Leda tak velikostí, počtem repráků a spotřebou :D

Já k němu za mlada výhrady neměl. Svobodka a BBC na tom šla naladit téměř bez rušení, na jinejch rádiích to bylo mnohem horší. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Hifista

#19 Příspěvek od Hifista »

Zrovna teď je na Aukru dle prodejce velmi dobrý kousek za pár korun. Pokud se cena nevyšroubuje moc vysoko tak by to bylo určitě lepší než nějaká pracná oprava cívkové soupravy se zcela nezaručeným výsledkem.
Před dávnými lety jsem Festival získal s nefunkčními SV. Byla tam rovněž zničená cívka v druhém vstupním obvodu. Naštěstí oscilátorová byla v pořádku, takže na provizorní opravu ji stačilo obejít a rádio bylo provozuschopné.
elektrosvit

#20 Příspěvek od elektrosvit »

https://aukro.cz/stare-radio-tesla-721a ... 6923865998

Podle mě bude konečná cena dost vysoká, jde o hezký kus.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“