máte zkušenosti s bruskou na vrtáky? (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Zatím jsem na brusce nabrousil cca 50 vrtáků . Chce to trochu grif , ale brousí bezvadně. S vrtáky pod 3mm je to horší ne každý se mi povede dobře upnout a podle toho broušení vypadá od výborně až po zahodit. Ale věřím, že praxe mi pomůže. Vada na kráse je příšerně krátký kabel, ale zase se nikde neplete.
p32 píše:U bruslí bys přípravek měl mít, protože se sice dají nabrousit kolmo ke kotouči, ale správně by na tom noži bruslí měla být taková prohlubenina
a nešlo by na ten radius na noži u brusle využít radius kotouče při broušení kolmo ke kotouči? i když si myslím že standardně se asi brusle brousí podélně vesměru otáčení kotouče s tím že ten kotouč není rovný ale vytvarovaný do mírného radiusu
bu2520 píše: znamenalo by to mít jiný k ní ještě orovnávač protože s ní brousím kde co.
Záleží, co máš za kotoče. Na jemný bílý, červený a světlemodrý mě stačí čtvercovej Tyrolit. Hodně a středně hrubý kotouče s tím ale moc nejdou, spíš vůbec. Na ty je lepší trubkovej. Obojí nestojí svět.
Kolečkový orovnávač už něco stojí ale nepoužívám ho, vyštipují hrany na kotouči. Samozřejmě nejlepší je diamantovej ale to jsme na několika tisících. Zajímalo by mě, jestli je k něčemu tohle. Nějak podezřele levný...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
Takže pro normální brusku ti vyjde 0,5 karátu na ebay v řádu stokorun.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XDiamond+Dresser++0%2C5ct.TRS0&_nkw=Diamond+Dresser++0%2C5ct&_sacat=0