finlux 71v102

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pemasoft

finlux 71v102

#1 Příspěvek od pemasoft »

Potreboval bych poradit k cemu slouzi MOSFET Tk10 BUK457 u VN trafa pripadne co dela obvod s tranzistory Tk25, Tk9, Tk11. Mam podzreni ze MOSFET odesel - na D je 190V na S 25V. Zapojeni prikladam jako soubor.
Přílohy
finlux.pdf
(623.37 KiB) Staženo 310 x
bu2520

#2 Příspěvek od bu2520 »

myslím, že je to sekundární stabilizátor napětí, používá se pro stabilizaci obrazu při různých rozkladových frekvencích , těch 25V je málo chtělo by to prověřit budící impulzy od báze TP108 až k TP174, a taky přetížení horizontálu , proto že tam bude někde od VN trafa zpětná vazba.
Návštěvník

Re: finlux 71v102

#3 Příspěvek od Návštěvník »

Ať na to čumím z jakékoliv polohy stále se mi to jeví jako vypínač . Tk25,9,11 a BUK457-400 konečník . Zdravím Ivan
jef111
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jef111 »

Mě se to jeví spíš jako sekundární spínaný regulátor pro napájení ŘKS. Ta cívka Lk2 nemá zrovna malou indukčnost, proto předpokládám, že se v ní bude indukovat napětí při spínání toho Tk10. Napětí sice není usměrněné, ale myslím, že zapojení bude impulsně doregulovávat napětí pro ŘKS, synchronizovaně s buzením řádku. Chtělo by to znát průběh č. 38.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Návštěvník

#5 Příspěvek od Návštěvník »

jef111 píše:Mě se to jeví spíš jako sekundární spínaný regulátor pro napájení ŘKS. Ta cívka Lk2 nemá zrovna malou indukčnost, proto předpokládám, že se v ní bude indukovat napětí při spínání toho Tk10. Napětí sice není usměrněné, ale myslím, že zapojení bude impulsně doregulovávat napětí pro ŘKS, synchronizovaně s buzením řádku. Chtělo by to znát průběh č. 38.

Ahoj jefe na to jsem si myslel také , ale nenašel jsem nikde snímač odchylky , ani ref. napětí . Tak jak by to regulovalo . A včil mudruj . Zdravím Ivan
pemasoft

#6 Příspěvek od pemasoft »

tak jsem našel totálně proražený Tk12 a přerušený odpor Rk66. Po výměně je stále malé napětí na vývodu 7 VN trafa.
Můžu ten BUK457 nahradit IRF740 ?
Neměl by někdo kompletní dokumentaci kde jsou i průběhy ?
jef111
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jef111 »

TO:Ivan
Myslím, že to může být klidně vývod č.10 VN trafa. Regulátor nemusí mít přímou vazbu, podle mého názoru je dost pravděpodobné, že to bude na sekundáru. Vždyť právě průběhy sekundárních napětí nejvíc kopírují zatížení.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
bu2520

#8 Příspěvek od bu2520 »

jo to IRF ko by tam mohlo držet, záleží, jaké má dynamické vlastnosti, ale k podobným účelům se používá. Ona na tom schematu chybí ta základní část, která to celé budí, ale často tyhle zdroje mají řízení synchronizované s horizontálem , je to jeden šváb. Ale s tou výměnou fetu bych ještě počkal, proto že to chytil ten pojistný odpor , těch 25V je tam aby se rozjel horizontál a zpětná vazba. chtělo by to kouknout jestli jsou pulzy na kolektoru BU
Návštěvník

#9 Příspěvek od Návštěvník »

jef111 píše:TO:Ivan
Myslím, že to může být klidně vývod č.10 VN trafa. Regulátor nemusí mít přímou vazbu, podle mého názoru je dost pravděpodobné, že to bude na sekundáru. Vždyť právě průběhy sekundárních napětí nejvíc kopírují zatížení.

Ze st. konce trafa se dostaneš do řízení diod. mod. . To už používala TESLA . Je to komp. rozm. v záv. na int. jasu a také se to používá jako ECL báně . Tranz. v modr. poli jsou ochr. . Prostě jako stab. mě to nechce "chodit" z výše uvedených důvodů .
Zdravím Ivan
pemasoft

#10 Příspěvek od pemasoft »

tak po výměně fetu TV chodí :) Posílám ještě schéma kde jsou i průběhy .....

Petr
Přílohy
mc2b.pdf
(837.81 KiB) Staženo 245 x
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“