Ch341, programovací soft.

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
schrost

Ch341, programovací soft.

#1 Příspěvek od schrost »

Dobrý den, koupil jsem z Ali programátor SPI s tímto přeodníkem.
Ví někdo z Vás, kde se nachází čistý soft pro tento programátor? Zatím všechny které jsem stáhnul jsou na AVG free čisté, ale Megefi řve, že obsahují trojského koně a následně ho blokují a mažou. Tak nevím jestli Megefi není přecitlivělý, nebo je tam fakt trojan.
Prosím o adresu zaručeně čistého softu třeba do soukromé zprávy.

Děkuji, Rošťák..
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

Do SW pro práci s Arduinem jsem přidal ovladač pro tento převodník a neměl by s tím být problém.

https://uloz.to/hledej?q=ch341
microlan

#3 Příspěvek od microlan »

Mám ten programátor i SW ale v práci, v pondělí pošlu odkaz. Taky jsem to nemohl najít. Sice taky jen v čínštině, ale díky ikonkám se s tím dá pracovat. Jmenuje se to XT100, nebo tak nějak.
schrost

#4 Příspěvek od schrost »

díky, ovladače pod WIN trojana nemaj. Programátor, většinou názvem podobně CH341.exe, však na Megefim ma. Nevím jestli ten trojan tam je, či ne. Proto vyzvídám zde.
microlan

#5 Příspěvek od microlan »

Tak se jmenuje XTW100, nenašel jsem instalačku, tak jsem to zabalil, ale nevím jak s drajvrama
schrost

#6 Příspěvek od schrost »

zabalil, ale kde?? :-D
Něco jsem našel na stránkách s sypaným čajem. V čtvrtek proženu antivirem a uvidím. Drivery mám čisté.zatím díky.
PotPalo

#7 Příspěvek od PotPalo »

Tu je verzia 1.18, pre CH341A, model programátora s číslom P1119. Ako som skúšal staršie verzie, rozdiel som zistil iba v obrázku pätice. V staršej verzii ukazuje nesprávne, asi bola na inom modeli inak otočená.
Tiež je tam ovládač, teraz neviem či len PARALEL, alebo je to multibalík aj so SERIAL. Rozdiel je v tom, že keď je tam jumper P/S, je to PARALEL, teda ako programátor 24xx/25xx, keď tam nieje, komunikuje to ako SERIAL a používa to výstupné piny RX, TX, GND.

Prosím preveriť na vírusy, keby dačo, zmažem to. Antivirák nemám, tento soft používam, a zatiaľ drží PC po hromade a nič z neho nevylieza, tak možno je to čisté.

Ešte doplním, že je to anglická verzia, jediné čo zabudli preložiť je dialóg na otvorenie/uloženie súboru. Súbor sa dá otvoriť aj pretiahnutím myšou do okna programu.

edit: v INF driveru je napísané:
Driver for CH341 (USB=>EPP/I2C/SPI... chip) V2.2
WDM for Windows 98/Me/2000/XP/Server2003/Vista/64bit Vista/Server2008/Win7/64bit Win7
microlan

#8 Příspěvek od microlan »

Aha, sbalil, ale jaxi nepřipojil. Tak znovu.

//aha, soubor je příliš velký

tak takhle:

http://elektrotest.cz/files/images/elektro/xtw100.rar
schrost

#9 Příspěvek od schrost »

stáhl jsem oba dva, AVG se tváří dobře, ve čtvrtek potrápím Megefiho a posléze asi i ajťáky.. :-D dík, R.
schrost

#10 Příspěvek od schrost »

Tak jsem ten soft Megefim prolustroval, sypaný čaj je OK,soft od PotPala je s trojanem, viz obr. Zatím si vystačím s sypaným čajem.

PotPalo, prosím smaž to na ulozto. Dík, Rošťák...
Přílohy
20180307.jpg
(81.56 KiB) Staženo 569 x
PotPalo

#11 Příspěvek od PotPalo »

Tak neviem, ale podľa tohoto je to viac čisté, ako zavirované. :upset:
U mňa je v počítači, kde nemá čo napáchať, ono je lepšie mať viacej PC na rôznu činnosť. No nič, mažem...
schrost

#12 Příspěvek od schrost »

Jj. díky všem zúčastněným a asi zavírám vlákno.
R..
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od otakarv »

Také jsem si pořídil tento programátor CH341A, zkoušel jsem hledat na netu a nalezl jsem polský internetový obchod kde jsou ke stažení:Program CH341A, Sterowniki TTL CH341A, Sterowniki USB CH341A. Jazyk se dá volit mezi anglickým a ruským, ruština je tam ale nějaká divná, možná nepasuje na můj počítač.
Ještě nikdy jsem se žádným programátorem nedělal tak se začínám s tímto učit, pokud by mi někdo chtěl pomoci radami co, jak, kde nastavit, zmáčknout, byl bych mu nesmírně vděčný.
PotPalo

#14 Příspěvek od PotPalo »

Schrost-ovi by sa asi nepáčil, virustotal hlási trojanskú breberku Artemis!8DA5DF43CBC5 (McAfee, podľa ESETu a Avastu je to čisté). :wink:

Pracovať s tým je jednoduché, naľavo si vyberieš typ čipu (pri 25xx funguje aj autodetekcia), potom cez Read ho prečítaš a obsah si uložíš. Alebo keď ho chceš naprogramovať, tak cez Load nahráš súbor, následne čip zmažeš, môžeš dať kontrolu či je zmazaný (v podstate netreba), potom naprogramovať, a na koniec overiť či sa naprogramoval správne. Tlačítko Auto vykováva viac funkcii za sebou, podľa toho ako si nastavíš.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od otakarv »

Mohl bys mi ten Tvůj soubor poslat co jsi na ulož.to smazal a používáš jej, vyzkoušel bych jej.
Odpovědět

Zpět na „Software“