DELL OptiPlex 760 blbne len vo Windows v AHCI mode
Moderátor: Moderátoři
DELL OptiPlex 760 blbne len vo Windows v AHCI mode
Skusil som teda instalovat Windows Vista (jej stitok tam je nalepeny). Instalacia sa zastavila na "Completing installation". HDD LED obcas blikala a kurzor mysi sa periodicky zastavoval. Vymenil som na skusku disk a ziadna zmena! Prepol som v BIOSe mod z AHCI na ATA a normalne cela instalacia presla.
Takze to vyzera tak, ze blbne len AHCI a to este len vo Windows... Nechapem. Nedavno som preinstaloval uplne rovnaky PC v identickej konfiguracii a nebol ziadny problem.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Když už jsme u jižního můstku, teď jsem kompilil nový jádro 4.16-rc4. Až na problém s ovladačem NV to šlo, teda zdálo se, jen boot byl pomalejší. Pak jsem vařil ještě ořezanější verzi a co nevidím? Obrazovka všelijak problikávala, černý pruhy, trojúhelníky, šachovnice, navíc byly diskový operace nejen na SSD, ale i na HDD a na flashce strašně pomalý, na SSD naměřena rychlost zápisu úžasnejch 8MiB/s.
Tak si říkám, že je to v prdeli, CPU? NB? SB? RAM? GPU? Vařím všechny 4 jádra CPUburnem a nic. Vařím GPU. Nic. Vařím obojí pomocí 12x GLXGears. Nic. Memtest? Nic. Nesere se mi TV karta v PCI? Všechno funguje. Záznamy syslog, kern.log, Xorg.0.log - nic. Přehrávání zvuku? Nic. Zkouším disky, čtení, zápis… u každýho na monitoru skoro okamžitě diskotéka, podle toho se sekala myš i klábosnice, strašně pomalý operace, avšak žádný chyby čtení/zápisu, žádný poškození dat v RAM. Sakra, bejt to jižní můstek, tak to nebude hrabat do obrazu, spíš do zvuku, když už.
Zkusím to samý jádro s distribuční konfigurací (až na podpisovej klíč) - to samý. Tak ze vzteku nabootuju distribuční jádro 4.15.0-1-amd64 a problémy zmizely. Asi bug v ňákým ovladači, ale nevědět to, tak to mámoprkno snad celý rozeberu
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill