Priamozosilnujuci prijmač AM

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Bylo na to vícero svědků - a ne Jehovovejch.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ufero

#17 Příspěvek od ufero »

Bydlel jsem na dohled vysílače Topolná a v 50-tých letech minulého století skutečně stačila dioda a sluchátko připojené na kovový rám postele k poslechu DV vysílače.
kunc75

#18 Příspěvek od kunc75 »

Hill píše:Poslední AM přijímač, který jsem stavěl, vycházel ze zapojení uvedeného zde.

Hille, můžeš prosím napsat, o jaký časopis/magazín jde? Případně zda máš i další jeho skeny? Díky. Tonda
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Časopis je Hudba&Zvuk, ročník a číslo musí doplnit Jarda.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
sinclair

#20 Příspěvek od sinclair »

Kájo, to není HaZ, to je Informační bulletin branně-technické činnosti Svazarmu. Úplně přesný název si nepamatuju.
Myslím, že to vydávali a tiskli jen pro interní potřebu Svazarmu a jeho klubů, volně prodejný jsem to nikde neviděl.
Hill
Administrátor

#21 Příspěvek od Hill »

To nebyla HaZ, ale bulletin vydávaný pro hifikluby Svazarmu. Konkrétně toto zapojení vyšlo v čísle 2/1983, jak by mělo být zřejmé z názvu souboru.
Jenže tehdejší distribuce jednak nebyla zrovna zářivým příkladem spolehlivosti, tak některá čísla ojediněle nedorazila vůbec, jednak, jak se ty výtisky půjčovaly mezi členy, moc se mi jich zachránit nepodařilo. Těch výtisků, samozřejmě. Pokud jde o členy, zachránili se sami, rozlezli se po světě a kontakty na ně nemám.
Skenoval jsem převážně oddíl BTČ, tedy Branně-technická činnost (kvůli velikosti souboru, na tom strojopisu se OCR moc nechytá). Z ostatních jen málo, spíše pro zajímavost, protože zbytek, tedy většina, časopisu byla věnována rudé masáži. Ostatně, ona i ta BTČ je tou masáží špikovaná, kdekoli to aspoň trochu šlo. Naštěstí to mezi suchými technickými informacemi někdy nešlo vůbec.

Ostatně tady si můžete stáhnout všechno, co jsem z BTČ (a HaZ) našel.

Spíše bych uvítal, kdyby někdo měl doma další výtisky, třeba by se nám to podařilo zkompletovat.
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Aha - tak tohle publikačtivo mně uniklo ... Já právě myslel na H&Z, tam podobný "partyzánštiny" vycházely taky - a často to byly věci kvalitnější než v běžný obchodní síti dostupná tovární produkce tehdejší doby ...
danhard

#23 Příspěvek od danhard »

Na tom Strahově jsme to i měřili, ale z magnetické 1m anteny jsme dostali maximálně jednotky mW. Přesto mag. pole překračovalo hygienické normy asi 50x.
Důsledek dlohodobého pobytu v takovém elmag. poli měly být problémy s potencí.
Zeptám se na rovinu, nejsi ty EKKARe impotentní ? :lol:
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

danhard píše:...
Zeptám se na rovinu, nejsi ty EKKARe impotentní ? :lol:
Asi jsem - ale mentálně, protože nenacházím odpovídajících slov pro odpověď na podobnej nevyprovokovanej osobní útok vedenej jak jsem doposud předpokládal normálním člověkem. Tímhle ses teda Daněčku ale shodil minimálně na úroveň toho blbce Fčelaře - ne-li ještě hloub.
Hill
Administrátor

#25 Příspěvek od Hill »

Nechte toho a dejte si po hubičce...

Našel jsem tu naskenovaný ještě jeden poklad - HaZ s článkem o simulátoru ticha, porovnáním keramických přenosek a dalšími dobrotami. Celé číslo se mi nepodařilo stlačit moc pod 8 MB, aby zůstalo čitelné, ale tady je.
Těm, kdo si nevybírají odpovědi na soukromé zprávy, už příště neodpovím. Tak.
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

Hill píše:Nechte toho a dejte si po hubičce...
Jardo neprovokuj, nebo vyrazím do Jesenice opusinkovat Vašíčka s bejzbolovou pálčičkou v kapsičce ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sinclair

#27 Příspěvek od sinclair »

Při tom všem úžasu po pročtení článku o simulátoru ticha, je dobrý se i podívat, o který číslo časáku jde :D
ok1hga

#28 Příspěvek od ok1hga »

samozřejmě, že je aprílový . . .
EKKAR

#29 Příspěvek od EKKAR »

Autoři M. Oplatka a J. Pischinger (kdo neumí dojčsky, tak teda Jéňa Pišingr :lol: :lol: :lol: :lol: ), už to mluví samo za sebe ... Ještě jim do party chyběli M. Pischkottek, W. Pernitschek a O. Wafflitschka ...
sinclair

#30 Příspěvek od sinclair »

Je to jandovina jak vyšitá a na zakázku redakce - styl psaní tomu přesně odpovídá :D Na fotce je jeden z "posluchačů ticha" pan Janda zvěčněn osobně.
Stejně tak je jandovina ZBZ007.
Bedny 2x30.000 litrů :D a námět na skvělý Saudkův komiks o Sherlocku Holmesovi je zase Svobodova práce.
Kdyby už nebylo kam věšet bolševiky, tak za kule do průvanu /když by došly kandelábry/ a za utnutí HaZ.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“