Rychost kopírování v síti
Moderátor: Moderátoři
PixelOrgy píše:Mozna pomuze na tom routeru rozsirit kanal na 40MHz, ted tam mas beztak 20MHz.
Zkus rychlost mezi tema PC zmerit nastrojem IPerf https://iperf.fr/ (v TCP modu)
Na TP-Linku bylo zatržený Auto a další volby byly 20 a 40, tak jsem zatrhl 40. Ale změna žádná.
Doufám, že se Standa 99 ozve jak změnit to linkování z 72Mbps na víc.
Jak funguje IPerf jsem tak nějak nepobral...
to rnbw: nojo, ale ani po kabelu to není žádnej rychlík, necelejch 12MB/s. S tímhle bych chtěl něco dělat kdyby to šlo...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PC1:
>iperf -s -p 55555
PC2:
>iperf -p 55555 -c <IP_adresa_PC1>
-p : port
-c : client mode
-s : server mode
Bitrate je zjednodusene urceny typem modulace a sirky kanalu minus bit error rate.
Pokud se nezvysila propustnost zvysenim sirky kanalu, tak budto klient nepodporuje 40MHz, nebo nejsou vhodne podminky (zaruseni, odrazy..) k pouziti vyssiho typu modulace.
Mrkni, jestli nemuzes nejak v nastaveni ovlivnit bud primo typ modulace, nebo tzv "MCS index", coz je uz udaj kombinujici typ modulace, sirku kanalu a pocet streamu.
Podle tech 72MBit bych klidne tipnul, ze z nejakyho duvodu fungujes jen na jednom streamu a 20MHz, at uz kvuli zaruseni, absenci druhe anteny apod...
Kolem modulace nikde žádný nastavení. Je minimálně 7 let starý.
Celeron píše:TP Link 741 je jednoanténa, takže v tom je nejspíš problém.
Kolem modulace nikde žádný nastavení. Je minimálně 7 let starý.
Tak to je ono.
nastaveni detailu modulace je spis zavisly na vyrobci/firmwaru. I starsi zarizeni nez tvoje toto nastaveni mivaji
P.S. Logicky je dnes vše přenosné připojeno bezdrátově, pokud zrovna ten NB neleží stále na svém místě.
- Přílohy
-
centr-6300.jpg- (22.42 KiB) Staženo 90 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
https://www.raymond.cc/blog/network-ben ... ork-speed/
Celeron píše:Tak s kabelem místo WiFi to jede 11,2 až 11,8 MB/s.
V PC je Realtek PCIe GBE Family Controller a v NTB je Intel 82579LM Gigabit Network Connection. Takže to vypadá, že na obou stranách je gigo, což jsem ani netušil. Akorát mezi je TP-Link WR741ND, kterej má zespoda napsáno "150Mbps Wireless N Router".
Koukám, co je v nabídce na netu a víc než 300Mbps jsem nic nenašel. Nějaký doporučení na rychlej 4xLAN + 2,4 Wifi by nebylo?
Díky
Router co pouzivas ma stovkove porty, takze teoreticke maximum je 100/8 t.j. 12.5 MB (mejabajtov za sekundu) comu zodpoveda nameranych 11,8 MB/s.
Na oboch koncoch mozes mat aj 10Gb sietovky, ked ich mas spojene 100Mb switchom nedosiahnes viac ako tych cca 12 MB. Toto je najslabsi clanok.
Standa99 píše:To slinkování je automatické Celerone (síla signálu v dBm atd.). Při 1x1 Mimo a šířce kanálu 20MHz je možné slinkování až 72 Mb/s, u 40MHz bys mohl dosáhnout až 150 Mb/s.
Zkusil jsem jak jsem již psal nastavit na routeru 40MHz natvrdo. U Centrina je možnost nastavit auto a nebo jen 20 MHz, tak jsem nechal auto. Na vzdálenost 1metr jsem zrestartoval Router a pak NTB. Bohužel to skončilo zase 72Mbps. Tak netuším, v čem je dílo. Mám slíbíno od místního prodejce PC od kterýho mám NTB vyzkoušet na gigovým dvoubandu, co ta moje kabelová a WiFi karta v NTB dokáže.
Jak to je vlastně s těma dvojbandama? Centrino umí jen 802.11a/g/n, na to aby umělo 2,4 a 5,2 najednou by asi muselo umět 802.11a/g/n/ac. Takže mě to pojede buď na 2,4 nebo 5,2 ?
Pokud jo, tak z toho mě teda vychází při požadavku vyměnit router tak pořídit něco s alespoň 450Mbps na 2,4. Na 5,2 bude mít cca dvojnásobek.
Nebo to je jinak?