Rychost kopírování v síti
Moderátor: Moderátoři
Rychost kopírování v síti
Propojení je ze stolního PC s W7 home 32 po kabelu do routeru a dál přes WiFi do NTB s W7 Profi 64. V obojím je I5 s 8GB RAM a oba disky jsou SATA2. Norton běží na NTB. Netuším, zda je to normální rychlost a co to případně brzdí... Nemůže být malá rychlost nějakým blbým nastavením sítě?
Až se to dokopčí, tak to zkusím ještě jednou přímo přes kabel.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
to rnbw: gigabitovku bych teoreticky mohl dát do stolního PC a vyměnit TP Link switch. Jenže s NTB nic nenadělám, takže to tak nějak postrádá smysl vyhazovat prachy. Zkusím kabel, zda to pojede 10MB/s.
Tohle je jen pokus. Kopíruju to na externí disk připojenej přes eSata a na všech mých počítadlech je eSata, takže to můžu kopirovat až kolem 100MB/s.
takový odborník a takový údiv?
Uvažujme všechny stroje 100Mbit/s. "Hodiny přenosu" znamenají teoretický objem dat 12,5MB/s. Minus redundantní bajty v rámcích. Minus celé rámce určené pro řízení přenosu. A bude z toho možná i pouhých 7,5MB/s.
"Prosím, posílám další fragmet soouboru č.xxxxx"
data
"Děkuji, pošlete další část"
data
"Prosím, posílám další fragmet soouboru č.xxxxx+1"
No tam je vaty!
Podle mě služby přenosu dat LANem typu SMB historicky s tak velkými objemy ani nepočítaly, jako bylo dřív nemožné nacpat do mailu desítky MB ve fotkách (domněnka). Doba je prostě datově rozežraná.
Není nad co "nejpřímější" připojení disku, pokud jde o kopírování velkých objemů.
Proto mě mrzí, že nějak vymizely přístroje NAS s USB (v tom smyslu, že pak disk vystupuje vůči počítačí jako zařízení mass storage).
Ale zlaté převodníky pro USB (jedna z dalších možností)! Zlaté eSATA, zlaté přístupné PC, kam se dá disk bez velké ztráty času dočasně naroubovat.
V PC je Realtek PCIe GBE Family Controller a v NTB je Intel 82579LM Gigabit Network Connection. Takže to vypadá, že na obou stranách je gigo, což jsem ani netušil. Akorát mezi je TP-Link WR741ND, kterej má zespoda napsáno "150Mbps Wireless N Router".
Koukám, co je v nabídce na netu a víc než 300Mbps jsem nic nenašel. Nějaký doporučení na rychlej 4xLAN + 2,4 Wifi by nebylo?
Díky
ASUS RT-AC52U Wireless-AC750 - má i 5GHz wifinu k tý "základní" 2,4GHz - nezávisle na sobě je můžeš aktivovat nebo odpojit, přístupový údaje můžeš mít pro každý pásmo jiný, i když jsou v jedný pixle ...Celeron píše:...Takže to vypadá, že na obou stranách je gigo, což jsem ani netušil. Akorát mezi je TP-Link WR741ND, kterej má zespoda napsáno "150Mbps Wireless N Router".
Koukám, co je v nabídce na netu a víc než 300Mbps jsem nic nenašel. Nějaký doporučení na rychlej 4xLAN + 2,4 Wifi by nebylo?
Díky
A kutilmile - nelituju tě
P.S. Hlavně si ověř, aby ti WiFi karta v NB zvládla 300 Mb/s (2x2 Mimo). Slinkuje se aspoň za 130 Mb/s se současným routerem?
Ten doporučený Asus od EKKARa jede taky na MediaTeku
Sice se objevila podpora v OpenWRT, ale skepse je větší...
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
A propo, Stando99 jak se dá změnit těch 72Mbps? Nikde jsem ve vlastnostech Centrina nic nenašel a netuším, kde by to mělo jinde být. Ve WR741ND jsem to taky nenašel.
Díky
Urcite bych sel taky cestou kabelu, pri kopirovani vetsich objemu alespon.
SMB protokol sam o sobe stoji celkem za prd, zkus to kopirovat napr FTP, bude to urcite rychlejsi.
Zkus rychlost mezi tema PC zmerit nastrojem IPerf https://iperf.fr/ (v TCP modu)
Jako router s dobrym pomerem cena/vykon bych doporucil napr. toto https://www.czc.cz/mikrotik-rb435g/90723/produkt