Kvalitní H7

Vše, co se týká osvětlení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PCmaniac99

#16 Příspěvek od PCmaniac99 »

To Ekkar: S vyhřátejma parabolama nejen u fabulí musím souhlasit. Ale že nechlazená žárovka rychleji degraduje. Má to smysl ale mám 2 auta. U jednoho H4, světla v naprostém pořádku žárovky Osram night breaker unlimited držej už třetím rokem. U druhého auta H7, stejný typ žárovky odešel po cca 4 měsících. Ty lampy s H7 nemaj zadní krytky. Tak že vzduch koluje určitě dobře.
MetalGod

#17 Příspěvek od MetalGod »

Milan_F píše:V Mondeu mk2 (MetalGode!) jsem měnil H7 po 1,5 - 2 letech. Což nepovažuju za žádnou tragédii.
Já jo, páč jsem je za 4 roky od koupě ještě neměnil, a to prosím jezdím rally (zdevastovaná silnice 2. třídy "horským" terénem, silničáři na ni dlouhodobě serou, mám velice těžkou nohu), jen jsem je chvíli po koupi prohazoval, protože na potkávačkách byly s modrým sklem a na dálkovejch s čirým, což se mi nelíbilo.
Vlastně to není špatnej nápad je dejme tomu jednou za rok prohodit, když pominu vozidla důchodců, dálkový zas tak často nesvítěj.

P. S.: Žádný denní svícení nemám, ani nechci, poctivě svítím potkávačkama.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Kvicala_r

#18 Příspěvek od Kvicala_r »

PCmaniac99 píše:U druhého auta H7, stejný typ žárovky odešel po cca 4 měsících.

Tak se ještě mrkni, jak je na obou autech dobíjení. 0,5V nad nominál a životnost žárovky je cca na polovině. Většinou výrobci berou nominál 13,2/13,5V. Nad je křivka poměrně strmá a mám dojem, že sem na forum už kdysi dával křivku.
MetalGod

#19 Příspěvek od MetalGod »

Vono jim taky dost vadí častý rozsvěcení, ale i s tím se dá bojovat, a sice tak, že se jim dá do série primitivní softstart.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
TAKJAN

#20 Příspěvek od TAKJAN »

Mám xenony, tak je nebudu mršit denním svícením.
Ty osram night či jak se jmenují jsem měl na předchozím autě (E46), při prodeji vyndal a pak dal synovy. Toho jsem ovšem nahnal taky nastavit DRL, pálit je ve dne je blbost.
Celeron

#21 Příspěvek od Celeron »

Já mám u C4 Pikaču H7 na tlumenejch s plastovejma parabolama. Za rok jsem měnil 3-4 ks. Tak jsem se namíchl a do přívodu jsem nabastlil předřadník z pár zkroucenejch konstantanů a nacpal ho do silikon hadice. Už nevím, kolik to mělo odpor ale vycházel jsem z těch předřadníků, co se prodávaly pro Fábule či jiný škůdky. V noci to svítí přijatelně a odchází tak 1-2 ročně. Místní automechanik má odzkoušenej nějakej bastl vychlazovací disk, co je mezi plechovým bajonetem a přípojnou paticí a prý žárovky drží tak jedna za dva roky. Ale chce za jeden 500,- a u 8 let starýho auťáku to už nemá smysl, těch cca 8 -10 žárovek co to teoreticky zachrání se mi už nikdy nevrátí.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
petrfilipi

#22 Příspěvek od petrfilipi »

No já koupil H7 od Würtha. Cena 45 Kč/kus. Ale pokud to bude jejich standardní kvalita, tak by mohly vydržet dost dlouho.

Petr
Přílohy
W-H7.jpg
(63.04 KiB) Staženo 144 x
Milan_F

#23 Příspěvek od Milan_F »

Dneska jsem měnil u Golfa 4 H7 v P tlumenym světle. Levou o dva měsíce dříve. Žárovky (Hella) byly ve vozidle od jeho koupě - 29.10.2014, 224 tis. km. Nyní 22.3.2018, 261,7 tis. km. Tři roky a pár měsíců, cca 37 tis. km. Nikdo neví, jak dlouho s nimi jezdil předchozí majitel. Denní svícení automatický po startu tlumenejma.

Tak mi netvrďte, že ty žárovky stojej za hovno...
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

Hella sama běžný žárovky nedělá - pokud máš na nich potisk "HELLA" nebo "HELLA AUTOTECHNIK", jsou to buď Osramy, nebo Philipsky - brandovaný pro Hellu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Milan_F

#25 Příspěvek od Milan_F »

Natištěno jenom Hella. Made in Korea.
Odpovědět

Zpět na „Osvětlovací technika“