roztrhnute sluchatka :-)

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Strimer_SK

roztrhnute sluchatka :-)

#1 Příspěvek od Strimer_SK »

Zdravim asi Vam tento dotaz bude pripadat primitivny ale neviem si dat rady.... Mam sluchatka od firmy Acer :-) (k mp3 prehravacu)... ktore maju take to zariadenie v strede kabla na zoslabovanie a zosilovanie a ladenie stanic...Ovsem sa mi to zariadenie podarilo uplne rozbit a tak by som potreboval spojit tie kable aby mi tie sluchatka aspon isli...problem je v tom ze neviem ako ich zapojit...kedze z kazdeho kablika(su dva jeden lavy jeden pravy :-) ) vychadzaju dalsie tri kabliky... z jedneho je jeden bez zafarbenia a dva zelene a z druheho je jeden bez zafarbenia a jeden cerveny a druhy zeleny??? ako to zapojit???

diki
NEONI

#2 Příspěvek od NEONI »

S tymto ti nikto konkretne nepomoze... porusit izolaciu a premerat ohm metrom..nic ine nepomoze
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

??? ohmeter???
Filda

#4 Příspěvek od Filda »

Anonym píše:??? ohmeter???

Tak to bude problém jestli nevíš co je to ohmetr.........
Máš multimeter?
Návštěvník

#5 Příspěvek od Návštěvník »

hosi odkial to ma clovek ktory nestuduje elektrotechniku vediet a mat????
Filda

#6 Příspěvek od Filda »

Anonym píše:hosi odkial to ma clovek ktory nestuduje elektrotechniku vediet a mat????

Tak to teda nic ve zlém ..... ale když to nevíš tak co chceš opravovat? :? ........... myslím že tady to "ovládání" neměl nikdo rozdělané. Já bych to řešil tak že bych na mp3 pustil písničku a jednotlivé káblíky bych dával na sondu osciloskopu a kde by se objevil signál tam bych dal sluchátka.... , ale ty to asi tak neuděláš
Naposledy upravil(a) Filda dne 22 srp 2007, 11:06, celkem upraveno 1 x.
Návštěvník

#7 Příspěvek od Návštěvník »

tak jo...no nic... aj tak diki... skusim skocit do GM electro a uvidim ci mi tam hosi nehelfnu..lebo su to dobre sluchatka a vyhovuju mi... tak este raz diki
stepa
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od stepa »

podle toho co pises jsou k jednotlivym sluchatkum 3 draty? naco proboha? To acer vymyslel nejaka nova sluchadla? nevedou tam jenom 2 draty? pokud nemas ani multimetr, tak s tim nic neudelas...sezen nejakyho kamose kterej ma a on ti to promeri
Filda

#9 Příspěvek od Filda »

stepa píše:podle toho co pises jsou k jednotlivym sluchatkum 3 draty? naco proboha? To acer vymyslel nejaka nova sluchadla? nevedou tam jenom 2 draty? pokud nemas ani multimetr, tak s tim nic neudelas...sezen nejakyho kamose kterej ma a on ti to promeri

podle toho co jsem četl tak na těch sluchátkách bylo vyvedené ovládání mp3ky (měl jsem něco podobného na diskmenovi (vyvedené na káblíku stop, pausa ... a ostatní hovadiny)........ z tohoto ovládání byly vyvedené sluchátka)
V tom diskmenovi na to byl takový speciální jack.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od stepa »

Filda píše:
stepa píše:podle toho co pises jsou k jednotlivym sluchatkum 3 draty? naco proboha? To acer vymyslel nejaka nova sluchadla? nevedou tam jenom 2 draty? pokud nemas ani multimetr, tak s tim nic neudelas...sezen nejakyho kamose kterej ma a on ti to promeri

podle toho co jsem četl tak na těch sluchátkách bylo vyvedené ovládání mp3ky (měl jsem něco podobného na diskmenovi (vyvedené na káblíku stop, pausa ... a ostatní hovadiny)........ z tohoto ovládání byly vyvedené sluchátka)

fakt? nerikej :wink: ...ja myslel ze on uz mluvil o kablech ke sluchatkum, tudiz az za tim ovladanim
Filda

#11 Příspěvek od Filda »

stepa píše:
Filda píše:

fakt? nerikej :wink: ...ja myslel ze on uz mluvil o kablech ke sluchatkum, tudiz az za tim ovladanim

hmmm tak ja to teda pochopil blbě :oops: ja to pochopil tak že roz*ebal to ovládání a na ten přívodní káblík toho rozbitého ovládání chce připojit sluchátka, ale neví jak, protože v tom káblíku je dohromady 6 vodičů...
stepa
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od stepa »

:wink: nechame to konovi...at se vyjadri autor
Návštěvník

#13 Příspěvek od Návštěvník »

ty jo nakreslil som to ale som v praci a nemal som moc casu tak to vyzera jak zo zakladky.... http://leteckaposta.cz/380501794
Filda

#14 Příspěvek od Filda »

obrázek pěkný ........ ale nevím proč má každé sluchátko 3 dráty 8O
Návštěvník

#15 Příspěvek od Návštěvník »

to neviem ani ja... no nic ked pridem domov tak sa na to pozriem zblizsia a napisem....zatial diki a pozrite sa na to aj vecer niekto...
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“