Prodám - součástky Tesla, náhradní díly, kondíky hlavy atd.
Moderátor: Moderátoři
Mám za to, že se jedná o nějaký elektromagnetický filtr. Kmitavé plíšky na sobě mají přibodovaný kousek drátku, který je různě naohýbaný, zřejmě se tak jemně dolaďuje rychlost kmitání. Napadá mě, že kdybych na samostatnou cívku přivedl správný kmitočet, na dvojcívce by se mohl objevit v obou polaritách. Ještě jsem to ale neskusil.
Nepotkal jste někdo už něco takového?
Ještě doplním - ten plíšek u samostatné cívky se v jedné polaritě vychyluje postatně víc než ve druhé. Při 4V se v jedné polaritě viditelně pohne, ve druhé není vidět nic. Při 8V už se vychylí i v té "slabší" polaritě, jen znatelně míň. Asi do toho pouštím moc a sílu magnetu "přerážím". Dejme tedy tomu, že při slabší intenzitě signálu by kmital "správně" v obou směrech.
- Přílohy
-
170320182360.jpg- (41.66 KiB) Staženo 111 x
Pak se nabízí možnost vybudit to z jedné strany sweepem a změřit, co to udělá na druhé straně a naopak, a taky najít nějakou zřetelnou rezonanci.
BTW, viděl jsem jiné, v principu podobné věci - bylo to z regulátorů pro elektrárenské soustrojí a pro regulaci velkého soustrojí. Dost těžko bylo identifikovat, co k čemu sloužilo, některé podobné bloky fungovaly jako filtry, součásti fázového detektoru, některé snad jako násobič kmitočtu.
Tohle tipuji, že by spíš mohl být filtr pro telegrafii nebo nějaký podobný přenos informací.
Postarší žárovky taky za pajdu?
Když bude mít někdo zájem prosím pište do sz, tady budem psát technické věci.
Komu nebylo dosud odesláno - budu odesílat zas v pondělí, strpení prosím..
- Přílohy
-
SAM_6510.JPG- (57.41 KiB) Staženo 86 x
-
SAM_6509.JPG- (75.55 KiB) Staženo 67 x
-
SAM_6512.JPG- (63.87 KiB) Staženo 80 x