Prodám - součástky Tesla, náhradní díly, kondíky hlavy atd.

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#46 Příspěvek od fredis »

Ty už nebudou lepit.. Nedávno jsem jich hafo vyhazoval. :cry:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
ferdislav

#47 Příspěvek od ferdislav »

4 Dvojité triody ECC189 prodáno
Naposledy upravil(a) ferdislav dne 15 bře 2018, 10:36, celkem upraveno 1 x.
danhard

#48 Příspěvek od danhard »

Měl bych zájem, pokud se to dá poslat doporučeně.
ferdislav

#49 Příspěvek od ferdislav »

Tak mi napis sz s adresou ja ti poslu cislo uctu
Kremik

#50 Příspěvek od Kremik »

Tak mi včera od Ferdislava dorazil balíček. To, co jsme předběžně odhadli na bipolární relé ve skutečnosti žádné relé není. Má to jen tři cívky. Jednu samostatnou, dvě v sérii s vyvedeným středem. Proto 5 vývodů. Samostatná cívka má vyvedený středový magnetický pól, jako druhý slouží tělo toho strojku. Další dvě cívky jsou zřejmě na podkově, mají vyvedeny nahoře oba magnetické póly. Mezi póly samostatné cívky i dvojcívky je umístěn pružný magnetický plíšek. Oba plíšky jsou uchyceny na společné základně, která zdá se být pevná, ale není jen tak obyčejně chycená na tělo strojku, drží na nějaké osičce. Pod ní je magnet, který by měl mít na oba kmitavé plíšky stejný vliv. Zajímavé je, že při přivedení napětí na samostatnou cívku se plíšek vychýlí stejným směrem bez ohledu na polaritu přivedeného napětí. U dvojcívky plíšek na polaritu reaguje. Vychyluje se oběma směry.
Mám za to, že se jedná o nějaký elektromagnetický filtr. Kmitavé plíšky na sobě mají přibodovaný kousek drátku, který je různě naohýbaný, zřejmě se tak jemně dolaďuje rychlost kmitání. Napadá mě, že kdybych na samostatnou cívku přivedl správný kmitočet, na dvojcívce by se mohl objevit v obou polaritách. Ještě jsem to ale neskusil.
Nepotkal jste někdo už něco takového?

Ještě doplním - ten plíšek u samostatné cívky se v jedné polaritě vychyluje postatně víc než ve druhé. Při 4V se v jedné polaritě viditelně pohne, ve druhé není vidět nic. Při 8V už se vychylí i v té "slabší" polaritě, jen znatelně míň. Asi do toho pouštím moc a sílu magnetu "přerážím". Dejme tedy tomu, že při slabší intenzitě signálu by kmital "správně" v obou směrech.
Přílohy
170320182360.jpg
(41.66 KiB) Staženo 111 x
Sendyx

#51 Příspěvek od Sendyx »

Z toho tvého popisu téměř nechápu, jak je co myšleno... zkus do fotky dokreslit, co považuješ za jaký pól a kde je která cívka a magnet a podobně.
Pak se nabízí možnost vybudit to z jedné strany sweepem a změřit, co to udělá na druhé straně a naopak, a taky najít nějakou zřetelnou rezonanci.

BTW, viděl jsem jiné, v principu podobné věci - bylo to z regulátorů pro elektrárenské soustrojí a pro regulaci velkého soustrojí. Dost těžko bylo identifikovat, co k čemu sloužilo, některé podobné bloky fungovaly jako filtry, součásti fázového detektoru, některé snad jako násobič kmitočtu.

Tohle tipuji, že by spíš mohl být filtr pro telegrafii nebo nějaký podobný přenos informací.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
ferdislav

#52 Příspěvek od ferdislav »

Nové Trimry 10K kroková regulace - zájemci spočítám počet, cca hrst - pade
Postarší žárovky taky za pajdu?

Když bude mít někdo zájem prosím pište do sz, tady budem psát technické věci.
Komu nebylo dosud odesláno - budu odesílat zas v pondělí, strpení prosím..
Přílohy
SAM_6510.JPG
(57.41 KiB) Staženo 86 x
SAM_6509.JPG
(75.55 KiB) Staženo 67 x
SAM_6512.JPG
(63.87 KiB) Staženo 80 x
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“