samec píše: A ked uz sa mame bavit o Ube, tak potom je zavaznejsia otazka, ci je ten obvod navrhnuty pre Darlingtony alebo obycajne tranzistory, ako to ci tam bude germanium alebo kremik.
Ube v závěrném směru, ty hňupe !
Moderátor: Moderátoři
Vztahy jsou platný pro jakýkoliv trafo, protože ty návrhy počítají s odlišnostma magnetickejch vlastností železa i feritu a jsou tam uvedený všecky hlavní matematický vztahy - jen musíš ty správný vlastnosti dohledat nebo jinak zjistit (třeba změřit - například plochu "sloupku" magnetickýho obvodu) a dosadit do příslušnýho vzorečku. A ty "sešítky" Konstrukčních návodů vydávanejch v 60. letech podnikem Domácí potřeby můžeš mít stejně jako Sinclair - sice bohužel už ne v papírový podobě, ale mám je ve skenech a v pdf = můžu poskytnout.foxrider píše:EKKAR: Tohle trafo není z feritových hrnků, je klasické se železným EI plechovým jádrem.
...
Protože, myslím že sehnat ty sešítky bude už pro mně daleko (řádově) větší problém než ty tranzistory které určitě chrlili v Tesle po sériích jak Baťa cvičky... Ale pokud je ten transvertor konstruovaný pro tehdejší novinku 7NU74 - tak to jsem vlastně tam kde teď...
Atlan píše:Ge darlington? To existovalo?
danhard píše:A to ti Ty kret... nevadí, že by jsi překročil -Ube ?
Ty vole, nemáš krámy?! To je samej hňup, samej uživatel…danhard píše:Ube v závěrném směru, ty hňupe !
To neřeš, to se jen projevuje Dědek Danhard v plným světle svýho EGA ...MetalGod píše:danhard píše:A to ti Ty kret... nevadí, že by jsi překročil -Ube ?Ty vole, nemáš krámy?! To je samej hňup, samej uživatel…danhard píše:Ube v závěrném směru, ty hňupe !
MetalGod píše:danhard píše:A to ti Ty kret... nevadí, že by jsi překročil -Ube ?Ty vole, nemáš krámy?! To je samej hňup, samej uživatel…danhard píše:Ube v závěrném směru, ty hňupe !
PříspěvekZaslal: ne březen 25, 2018 10:07 pm Předmět: Citovat
Jo, málem jsem zapomněl: