Naposledy k mé pojebané tv sony
Moderátor: Moderátoři
A od Sony já konkrétně očekávám, že za málo peněz ti nedá hodně muziky, i kdyby měl ten přístroj, třeba unifikovaný, úmyslně znehodnotit (očesat, ošidit). Musí přece zajistit, aby ty "levné" modely nebyly náhodou lepší, než kolik si zaplatíš. A druhý, mnohem závažnější důvod mojí averze k Sony, je ten, že musíš počítat s tím, že přístroj bude mít nepravidelné závady, které se velmi blbě opravují, jsou způsobeny lajdáctvím při výrobě, používáním součástek s nekvalitní povrchovou úpravou vývodů, "šetřením cínem" a následnými problémy se studenými a nespolehlivými spoji. A vím, o čem mluvím.
Měl jsem možnost, nebo spíš štěstí, poznat rozdíl mezi "dříve narozenými, nebo spíš vyrobenými" přístroji, a tím, co vyrábějí a prodávají dnes. Prostě ty nepravidelné závady a problémy se spolehlivostí jsou dnes typickou vlastností výrobků této firmy. Ať se na mne někdo zlobí nebo ne, je to bohužel tak, i když mě to vůbec netěší. Je to škoda, že dříve špičková firma si dělá takovou ostudu. Proto od Sony nechci nic.
PS: ještě jednu poznámku. I ve stejném typu TV stejné značky mohou být různé typy panelů, prostě co jim přijde "pod ruku" Někdy se to dá zjistit podle změny některého z písmen za označením typu. Značkové servisy to mohou zjistit vždy, pokud jde o seriózního výrobce. Ten na každý vyrobený kus vede něco jako rodný list.
EDIT: Ale uspořádání automaticky naladěných programů katastrofa u všech Sony, to jsem si zase zanadával.
Teď se bavím se Samsungem kvůli 40" SMART televizi za 20k, která v době prodeje byla nabízena jako špičková. Dnes se dá dohledat, že to byl výrobek, který již kvůli absenci DVB-T2 byl neprodejný v mnoha zemích Evropy. Tak jej jako nejdražší SMART dali do prodeje u nás za nejvyšší cenu ze všech značek této kategorie. A využili toho, že kromě zasvěcených jen málokdo na konci roku 2013 v ČR věděl o tom, že se bude v krátké době DVB-T2 zavádět. Pokud vůbec obyčejný spotřebitel věděl, že je to něco odlišného a na drahém televizoru špičkové firmy mu pozemní vysílání nepojede.
Syron píše:. A druhý, mnohem závažnější důvod mojí averze k Sony, je ten, že musíš počítat s tím, že přístroj bude mít nepravidelné závady, které se velmi blbě opravují, jsou způsobeny lajdáctvím při výrobě, používáním součástek s nekvalitní povrchovou úpravou vývodů, "šetřením cínem" a následnými problémy se studenými a nespolehlivými spoji. A vím, o čem mluvím.
.
Musím jen potvrdit a přidat ještě až arogantní přístup zákazníkovi jak od zastoupení tak od jejich servisu (pokud ovšem nemluvíte soukromě s technikem. Bohužel to pokračuje až k manažerovi servisu pro Evropu v NL.
TAKJAN píše:ČOI mi v mém případě nepomohla, ani nemohla..
Někdy jeden přes opatrnost naletí nevratně. Bohužel. Žena s mojí pomocí naletěla s TV dokonce ve 2 kusech (jeden na chalupu). Takže dva settopboxy a dva ovladače. A s foťáky od Sony taky. Jeden po opravě s použitím ND vadného přístroje z Aukra vydržel půl roku a před týdnem se poroučel znovu a s jinou vadou. Taky 2 x 8000 v pr.... Samozřejmě vždy krátce po záruce.
Má problém načíst i externí HDD, kde mám uložené fotky. Předtím to šlo dobře, teď ho někdy načte, někdy ne. Když ho načte, tak někdy je problém rozbalit podsoubory fotek, jindy to jde. Je mi jasné, že to bude na reklamaci, bohužel jsem prošvihl 14 dnů do vrácení, protože mě ukolébalo, že TV funguje a měl jsem jiné starosti. Jen tak pro zajímavost, v čem myslíte, že bude problém? Díky za zamyšlení.