Hubert_79 píše:Hill píše:settopbox Alma 2800 HEVC
Tuhle věc jsem si na podzim koupil - disponuje to modulátorem (pevně nastavený na 9. kanál). ...Na to se nedalo koukat!! Vyzkoušel jsem to ještě na C424 a C343. Stejný. Obraz hnus, hnus, hnus...
Jestli to není tím, že ostatní modulátory vysílají v pásmu UHF, třeba se tam tolik neprojevuje rušení puslním zdrojem, může to být i rozdílnou šířkou pásma obrazové mezifrekvence (navzdory odlaďovačům přelaďovaným na rastr kanálů 7 nebo 8 MHz), a tedy i náchylnější na rušení mimo užitečné pásmo.
Vyhrabal jsem dřevotřískovou televizi Universum 4367KT (56 cm CRT, napěťová syntéza s MH1BB1, 16 pamětí, rok výroby nejpozději 1980, osazení jinak převážně Sharp) jediný zásah do ní bylo odpojení transkodéru SECAM-PAL s následkem menšího vodorovného rozlišení v barvě, než by se na PAL slušelo. Protože televize byla skoro dva roky bez napětí, naladil jsem signál ze settopboxu a hodinku nechal formovat elektrolyty, než jsem začal fotit.. Samozřejmě tu hrají roli interference mezi strukturou stínítka, původním rozlišením foťáku a rozlišením po zmenšení fotek, aby se sem vešly, taky geometrie zakřivením stínítka a poduškovým zkreslením objektivu na blízko, ale snad je zřejmé, že obraz i zvuk jsou právě jen takové, jaké televize umí. Nepamatuji, že by někdy uměla lepší obraz, nanejvýše stejný. Na těch fotkách to tak nevyzní, ale koukej: