Měření výšky hladiny vody v kontejneru
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
hladina.png- (6.1 KiB) Staženo 163 x
ramici píše:Nejjedodušší i cenově mi připadá, použít plovák, vlasec, poťák/aripot s kladkou, závaží.
To už jsem mu navrhoval pár stránek nazpět. Aripot stojí 150-200 kaček, kladka v železářství 70, nevratná flaška jako plovák, kus železa či šutr zadara na protiváhu. Spolehlivost 100%. Ale ono né, musí se řešit nějaká super/hyper 3,14-čovina s pochybnou spolehlivostí a opakovatelností.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:To už jsem mu navrhoval pár stránek nazpět.
...
Spolehlivost 100%. Ale ono né, musí se řešit nějaká super/hyper 3,14-čovina s pochybnou spolehlivostí a opakovatelností.
Což je daný základním výchozím požadavkem - aby se všecko mohlo zpracovávat pomocí VT neboli minimálně nějakýho Hádrujýna... Hrábě bez převodníku jsou pro Hádrujýno dost dobře nečitelný.p32 píše:No, já mu radil hrábě, ale s těmi to asi neumí.
A kutilmile - nelituju tě
Tady bylo použito pro naftu v % obsahu nádrže. Signál můžeš dále zpracovat čím chceš.
Maximálně je možné, že už nedělají třívodičové provedení toho snímače, pak by to bylo jednodušší.
- Přílohy
-
Hladina.png- (14.34 KiB) Staženo 153 x
Tak si říkám, že asi vezmu hrábě a k nim vytvořím mechanické zařízení se servomotory, řízené druhým arduinem, které ty hrábě bude v pravidelných intervalech soouštět do měřené nádrže. U té nádrže pak bude kamera, která po automatickém vytažení hrábí z nádrže sejme jejich obraz a nějaká chytrá aplikace, kterou si naprogramuju, zjistí, kam až jsou ty hrábě mokré, a údaj o výšce hladiny pošle do toho hlavního řídícího arduina.
Nebo tam přidělám skleněný vodoznak a opět kameru.
A nebo mě napadlo použít brigádníka z nějaké chudé rozvojové země, který bude spát u té nádrže v pelechu z listí, a za mzdu 2 Kč denně bude v minutových intervalech opět měřit vodu hráběmi ručně a nastavovat to ručně do toho arduina.
Jinak tam vidím v zásadě tři možnosti:
A) Použiju úplně obyčejné, levné a jednoduché kontaktní odporové měření s tím, že budu doufat, že jedno krátké proměření několika miliampéry jednou za minutu mi tam nebude dělat žádnou velkou elektrochemickou paseku, a jednou za půl roku to očistím.
B) Investuju do toho víc času a peněz a vyrobím kapacitní čidlo.
C) Koupím hotový kapacitní hladinoměr. Už jsem poslal poptávku výrobci podle rady uživatele barnodaj. Díky.