Dell 1720dn / Lexmark E250dn - podavac papiera
Moderátor: Moderátoři
Dell 1720dn / Lexmark E250dn - podavac papiera
Mechanizmus je dost zlozity, nazyva sa ACM (Auto Comprensator Mechanism) - papier posuvaju dve kolieska s gumovym oblozenim, ktore su na vykyvnom ramienku. Vnutri su 4 ozubene kolieska a spojka, ktora zabera len v jednom smere. Oficialne je cele ramienko nahradny diel, ale da sa jednoducho rozobrat. Akurat pre pristup k nemu sa musi predtym rozobrat takmer cela tlaciaren.
Zlomene nie je nic, len je asi vybehane ulozenie tych ozubenych koliesok, pretoze su dost volne. Dve horne maju nasadenu vymedzovaciu podlozku a prave tam to pri vacsej zatazi preskakuje. Chcelo by to podlozku vymenit za hrubsiu (alebo pridat dalsiu).
Podlozka ma rozmery 8,9x12x0,1mm. To asi v Hornbachu nekupim? Co by tam mohlo pasovat?
- Přílohy
-
dell_1720dn_acm_3.jpg- (39.9 KiB) Staženo 159 x
-
dell_1720dn_acm_2.jpg- (67.77 KiB) Staženo 199 x
-
dell_1720dn_acm_1.jpg- (61.36 KiB) Staženo 146 x
Pre istotu som to rozoberal dvakrat, pretoze sa mi pri prvom skladani vzpriecil snimac v duplexe a nevsimol som si to - takze po zapnuti len svietila LED zaseknuteho paiera...
No a zostava este jedna zahada: papier to berie mierne nakrivo - vodorovne ciary su naklonene dolava. Takze akoby bral silnejsie lavu stranu papiera a prava zaostavala. Dorazy papiera v sufliku mam, samozrejme, spravne nastavene. Skusal som prehodit medzi sebou tie kolieska s gumou, ale bez zmeny. WTF?
- Přílohy
-
dell_1720dn_upper_end_feed_rolls.jpg- (55.29 KiB) Staženo 132 x
Vyzera to akoby nebol nastaveny spravny format papiera. Lenze je. Tlaciaren som vyresetoval do default nastaveni a v driveri je spravne nastavene A4. Druha rovnaka tlaciaren funguje bezchybne.
Skusim prehodit riadiacu dosku z inej.