Bazos.cz - nejde odkaz na mailovou adresu

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dvorak

Bazos.cz - nejde odkaz na mailovou adresu

#1 Příspěvek od dvorak »

Byl jsem zvyklý, že při kliknutí na telefonní číslo uvedené u inzerenta se objevila nabídka možnosti zaslání jeho mailové adresy na můj telefon.
V současné době mi to však takto nefunguje - objeví se hláška Pro otevření této adresy budete patrně potřebovat nainstalovat další software. Ale jaký ? Děkuji předem všem za pomoc.
PotPalo

#2 Příspěvek od PotPalo »

Podľa mňa tam takáto funkcia ani nebola. Kliknutím na telefón vidím, že to posiela formát tel:[číslo], z toho mailovú adresu asi nezíska žiadny program.

Alebo neviem, ono existuje program, ktorý po zadaní telefónneho čísla nájde k nemu mailovú adresu? Je na to nejaká databáza? To by sa potom dalo nastaviť aj s prehliadačom...
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Jako neregistrovaný jsem v případě potřeby použil zadání telefonu do kolonky "kontaktovat uživatele e-mailem."
Tímto způsobem stejně přijde pouze ověřovací kód pro odeslání zprávy přes webové rozhraní. E-mailová adresa inzerenta není známá, dokud mailem neodpoví.
Pokud se u registrovaných a přihlášených uživatelů e-mail zobrazoval z databáze webu, mohlo by zrušení funkce souviset s GPDR. Hláška o přidružení programu se zobrazí, i když pro danou funkci žádný neexistuje - systém neví,
co má s odkazem dělat.
dvorak

#4 Příspěvek od dvorak »

Achab : Ano, tak to dříve přesně fungovalo, přes ověřovací kod.
PotPalo

#5 Příspěvek od PotPalo »

Na bazoši inzerujem dlho, som overený, ale že by sa mi hneď zobrazil mail, taká možnosť tam nieje a ani nebola. Jedine ho kontaktovať formulárom, na čo musí následne odpovedať.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Slovensky a cesky bazos su rozne servery, maju napriklad aj ine kategorie.

Nikdy do inzeratu neuvadzam spravne telefonne cislo, aby mi hocikto nevolal. Raz sa mi ale stalo, ze mi niekto volal bez toho, aby som mu poslal moje cislo! Doteraz som nepochopil, ako sa k nemu dostal.
termit256

#7 Příspěvek od termit256 »

Pokud tam napises nesmyslne cislo, 95% potencialnich zajemcu na takovy inzerat vubec nereaguje. Musis pak hodne cenu podseknout abys vubec neco prodal. Nesmyslne cislo tam davaji vetsinou jen vselijaci podvodnici apod.

Naprosto nejlepsi je jeste kdyz napises do kolonky cena "dohodou" To uz pak kupujici musi byt vyslovene magor kdyz se je ochoten s takovym prodavajicim tyden dohadovat mailem o cene :-)
PotPalo

#8 Příspěvek od PotPalo »

Vzhľadom na to, aký degeši mi volajú, som tiež uvažoval o neuvádzaní čísla. Slušný človek má aj mail, a keď nie, tak niekoho poprosí. Na druhú stranu to uberá na vzhľade serióznosti predávajúceho. Hold dilema.
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Ked vidim, kolko 🤐 pise bez toho, aby si inzerat precitali, tak som rad, ze tych 95 % mi nevola :D

Napisem popis, pridam fotky a dam cenu. Kto ma zaujem, tak napise dole pod inzerat a hotovo, ziadne telefonne cislo nepotrebuje.
PotPalo

#10 Příspěvek od PotPalo »

Čo ak nemá mail? (áno, sú aj takí, hlavne dôchodcovia)
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Ak nema mail, tak PC, monitor alebo tlaciaren nepotrebuje.
vladodyno

#12 Příspěvek od vladodyno »

Dosť odvážne tvrdenie!
termit256

#13 Příspěvek od termit256 »

Je kazdeho vec jestli tam chce veci skutecne prodavat nebo jen vystavovat fotky.
Ja koupim radeji danou vec i za vyssi cenu za minutu po tel rozhovoru, nez abych 3 dny cekal az mi nekdo odpovi na mail jestli je inzerat vubec aktualni, na upresneni nabidky apod.
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

No vidis - a ja zase nikdy nevolam. Ak nie je v inzerate mail (neda sa tam napisat sprava), tak ho ignorujem. Volam jedine ak som sa dohodol s predavajucim na osobnom odbere.
termit256

#15 Příspěvek od termit256 »

Zbytecne se tak jen pripravujes o obchody. Kdyz ja prodavam a s nekym se domluvim po telefonu, na cteni nejakych mailu uz zvysoka kaslu.

Napriklad nedavno se mi podarilo koupit takovou bodovku za 10k. Bylo to cca 200km ode mne. Rychly telefonat a jen nez jsem tam dojel, mu pry volali dalsi tri lidi. Myslis ze kdybych se vypisoval s nejakymi maily, mel bych ted doma stroj koupeny za babku?

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Software“