Nahrada napajeciho adapteru
Moderátor: Moderátoři
Nahrada napajeciho adapteru
mam tu rozbity adapter k PC repro - tezke trafo, je na nem napsano input AC230V 20,5W a output DC18 650mA.
Můžu ho nahradit univerzálním adaptérem k notebooku, který má AC input 1,5A, DC output 19A 3,43A 65W max? Mám multimetr, v klidu dává cca 19,3V......
A co když budou mít náhodou otočenou polaritu?
Ale počítej s tím, že případně otočená polarita se trestá zničením napájeného zařízení
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
přestane hrát jen když stánu volume na nulu......... bojím se abych si to neodpravil - mám ty repráky 15let nepoužívaný a chci je dát dětičkám k PC...
tak zkusím hledat dál, někde mám univerzální adaptér se změnou voltáže, zkusím ho dohledat ale ten zas nemá tuším výměnný koncovky
Já mám smůlu že taklhe oblast mě v životě nepotkala takže maximál co jsem schopnej je že vezmu multimetr a změřím si voltáž baterek...... no, když si představím, že ještě do nedávna jsem (jako zaměstnanec) vozil do republiky obrovský kvanta PC zdrojů - povětšinou ještě vcelku kvalitních....... ale tam jsem vystřízlivěl - dneska už vím, že CE neznamená vůbec nic. CE jsem si psali na papír sami typicky u takovýchto levných napájecích adaptérů aniž bychom tušili kdo to vyrobil, co je vevnitř atd...... peklo
chybí mi někdo v okolí kdo by občas dokázal poradit a klidně i za úplatu něco opravil - řekl bych že mladý se dnes do těchto koníčků až tak nehrnou.......
Jo a to, že to hraje ještě nějakou dobu po odpojení adaptéru ze zásuvky, to je normální. Některé adaptéry fungují ještě při napětí 90 V v zásuvce, tak, než se vybije kondenzátor na primární straně zdroje (u nás při napětí v síti 230 V je na něm napětí kolem 310 V, čili při 90 V v zásuvce na něm je asi 120V - a to musí zdroj ještě pořád na výstupu držet těch 19 V).
A pak to ztichne.
Moje po vypnutí ztichnou asi za 5 vteřin, ale nové by pravděpodobně hrály o něco déle. Kondenzátory už ztrácí kapacitu, bez signálu je slyšet slabý brum.
- weed_smoker