Pokud máš zahraniční řidičák a jseš přitom českým ovčanem, tak tady ti budou platit jen ty skupiny, který můžeš dosáhnout u nás v Kocourkovsku ve svým dosaženým věku - to znamená, že pokud máš například už v 16 letech zahraniční řidičák na auto, protože tam to zákon povoluje, tak u nás ti platit nebude - protože tady neplatí ten zákon umožňující řízení auta osobám mladším 18 let. To samý bude platit u motorek jen s posunem věku - já vím, že někde můžou mopedy do 50 kubíků řídit už 12-letý frackové a na motorku/skútra s obsahem 125ccm jim stačí dovršit minimálně 15 let, zatímco u nás to je až od 15 a od 16 - prostě berou se za platný ne zahraniční, ale český věkový limity.
Nevím úplně přesně jak je to s cizím státním příslušníkem, ale mám dojem že stejně - řidičák můžou mít u nich doma klidně vystavenej a platnej, ale u nás ho používat nesmějí, protože u nás zákon řízení danejch vozidel v tak nízkým věku jako v jinejch státech nepovoluje.
A místo občanky musí v 99% případů požadavků na doložení osobní totožnosti stačit platnej cestovní pas - já jsem v 19 taky všude chodil a jezdil asi půl roku s pasem místo s občankou, protože jsem ji zapomněl na jistým místě, kde i lišky chodí po dvojicích, aby se nebály - a věděl jsem že tam je, ale nebylo v mojí moci tam v uskutečnitelným čase dojet a občanku si vyzvednout - musel jsem počkat do jara, respektive do léta, až sleze lokální zalednění a já si ji budu moct vyzvednout - pak to byla otázka jedinýho dne ...