Tak jak se vám mrzne? (zamčeno, je léto)(unlock-mrzne)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

#256 Příspěvek od Celeron »

pida_m píše:To je strašný a hnusný vehicle, to bych si já nikdy nekoupil, je to asi nejmenší vehicle tady u nás co sem viděl,

Malej vehicl? Já ti nevím, kámoš mi tvrdil, že do Jaryna narval 200l sud s asfaltem. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
KUBO

#257 Příspěvek od KUBO »

Teraz by som radšej mrzol. Aktuálne u nás vonku je 23°C. V dielni mám 30°C. Konečne si otváram pivko. Tomu sa povie orosená odmena. Aspoň že je správne vychladené.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
pida_m

#258 Příspěvek od pida_m »

@Celeron: tomu i věřím, neb mám zkušenost s mamkou na nákupech. Chtěl jsem sem dát foto, ale to je už příliž OT.
píďa
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od Jenys »

ZdenekHQ píše:To vlákno se jmenuje správně. Podívej se na začátek. Já za to nemůžu, že moje SMS vydrží půl roku. Snad zamknout a otevřít nové...

ZdenkuHQ, tak jak píšeš, v létě bych to zamknul a spíš psal o teplotách +, "Jak se potíte?"
Nebo mám rovnou napsat nové vlákno?

Teď je tu v Praze 22°C Honza :D :beer:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
p32

#260 Příspěvek od p32 »

25-30° C je naprosto normální teplota. To tady bylo v tuto dobu vždycky za posledních 50 let, ale možná vyrostlo za tu dobu více lidí, co potřebují teplotu stabilizovanou kolem 21-22° C. Za chvilku bude začínat léto a to bývá např. v Africe 48°C ve stínu a 56°C na sluníčku. V noci je "chládek" s 35-38°C. :lol:
Mě spíše vadí, když je jen 20-22°C a je dusno, to je pak opravdu na chcípnutí a potom je lepší "suché" horko.
Artaban001

#261 Příspěvek od Artaban001 »

Já tu mám ještě příjemně. Větrám pouze přes noc
Celeron

#262 Příspěvek od Celeron »

p32 píše: Za chvilku bude začínat léto a to bývá např. v Africe 48°C ve stínu a 56°C na sluníčku. V noci je "chládek" s 35-38°C. :lol:

No a nebo je to ješte jinak. Já zažil v Dahabu na Sinai ve dne skoro 40 a v noci 30 km vedle na St. Catherine dva nad nulou. To byla pecka....
Jirka

ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od ZdenekHQ »

Taky jsem si večer vyvětral. Jakási blbá můra zalezla za žaluzie a mlátila se tam, dokud se nezačalo rozednívat. Mně se zdálo o motýlech, o letadlech a kdoví, co ještě. Pak jsem si otevřel okno, načež venku spustil pes. Když konečně pošel horkem, nějakej vůl v neděli ráno nastartoval motorovou pilu. Pak začal řvát rozhlas, že je odpoledne jakási akce pro děcka. No, nic moc, zrovna tady visí bouřka, asi jim to zkazí.

A pak, že je tady klid...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#264 Příspěvek od p32 »

Celeron píše:No a nebo je to ješte jinak. Já zažil v Dahabu na Sinai ve dne skoro 40 a v noci 30 km vedle na St. Catherine dva nad nulou. To byla pecka....
Takové rozdíly jak jsi psal, tak byly v poušti. Já to bral jako normální teploty ve městě.
Celeron

#265 Příspěvek od Celeron »

Však na ty Sinai, kromě pár oáz a tam kde se v resortech zalejvá nic neroste, taky poušť. :wink:
Jirka

pida_m

#266 Příspěvek od pida_m »

OT: pánové vidím že žijete v za hranicemi, nemůžete mi pomoci s problemem, jak řešíte situaci s řízením vozidla v čr, když máte cizí DL /řidičák/ na osobní auto a nemáte ještě ČR občanský průkaz?
A není vám 18y?
Skoumal jsem to to v MVCR portále, ale nic konkretního tam není.
Když mám vydanou DL na řízení vozidel v jiné zemi.
Prominte nehtel sem otravovat s jinym vlaknem, tak to pisu sem.
Naposledy upravil(a) pida_m dne 11 čer 2018, 00:18, celkem upraveno 1 x.
píďa
p32

#267 Příspěvek od p32 »

Jó, to bejvávaly časy. Samotnej v poušti a svobodnej. :lol:

Píďo, takové drobnosti už neřešíme asi 50 let. :lol:
EKKAR

#268 Příspěvek od EKKAR »

Pokud máš zahraniční řidičák a jseš přitom českým ovčanem, tak tady ti budou platit jen ty skupiny, který můžeš dosáhnout u nás v Kocourkovsku ve svým dosaženým věku - to znamená, že pokud máš například už v 16 letech zahraniční řidičák na auto, protože tam to zákon povoluje, tak u nás ti platit nebude - protože tady neplatí ten zákon umožňující řízení auta osobám mladším 18 let. To samý bude platit u motorek jen s posunem věku - já vím, že někde můžou mopedy do 50 kubíků řídit už 12-letý frackové a na motorku/skútra s obsahem 125ccm jim stačí dovršit minimálně 15 let, zatímco u nás to je až od 15 a od 16 - prostě berou se za platný ne zahraniční, ale český věkový limity.

Nevím úplně přesně jak je to s cizím státním příslušníkem, ale mám dojem že stejně - řidičák můžou mít u nich doma klidně vystavenej a platnej, ale u nás ho používat nesmějí, protože u nás zákon řízení danejch vozidel v tak nízkým věku jako v jinejch státech nepovoluje.

A místo občanky musí v 99% případů požadavků na doložení osobní totožnosti stačit platnej cestovní pas - já jsem v 19 taky všude chodil a jezdil asi půl roku s pasem místo s občankou, protože jsem ji zapomněl na jistým místě, kde i lišky chodí po dvojicích, aby se nebály - a věděl jsem že tam je, ale nebylo v mojí moci tam v uskutečnitelným čase dojet a občanku si vyzvednout - musel jsem počkat do jara, respektive do léta, až sleze lokální zalednění a já si ji budu moct vyzvednout - pak to byla otázka jedinýho dne ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
pida_m

#269 Příspěvek od pida_m »

@EKKAR> jo díky, je to jak píšeš, už mi napsaly.

ADD> Občanský průkaz: mně loni poslali výhružný dopis, /do LU v CR/ že si mám vyzvednout, tak sem jim tam volal, že asi těžko, že nemám čas a že ho na nic nepotřebuji. Ta slípka na tom úřadě je asi nějak citově vázaná na svoji funkci a zjevně se jí to dotklo.
píďa
p32

#270 Příspěvek od p32 »

pida_m píše:Ta slípka na tom úřadě je asi nějak citově vázaná na svoji funkci a zjevně se jí to dotklo.

Teď jsi odhalil celou funkci jejich kurníku. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“