Jak otevřít kufr u Mercedesu ?
Moderátor: Moderátoři
Hejnicek píše:Bylo to mineno, zda nemas u engine podobny terminal pro pohodlne pripojeni externiho napajeni systemu - nemam pristup do zadnihoo kufru.
Na začátku jsem psal:
"Nejde mi otevřít kufr u auta přes mechanickej zámek a centrál nefunguje, baterku mám vyndanou, ale ani když jí připojím u motoru, tak centrál nejde."
Tak je snad jasný, že nějaký "terminál" u "engine" je mi zcela na nic
Samozřejmě, že u pojistkové skříně je krabička s přívodem od baterky, palubka a varovná světla fungujou a ty jdou přímo na baterku.
- jova1
- Kontaktovat uživatele:
danhard píše:Hejnicek píše:Bylo to mineno, zda nemas u engine podobny terminal pro pohodlne pripojeni externiho napajeni systemu - nemam pristup do zadnihoo kufru.
Na začátku jsem psal:
"Nejde mi otevřít kufr u auta přes mechanickej zámek a centrál nefunguje, baterku mám vyndanou, ale ani když jí připojím u motoru, tak centrál nejde."
Tak je snad jasný, že nějaký "terminál" u "engine" je mi zcela na nic
Samozřejmě, že u pojistkové skříně je krabička s přívodem od baterky, palubka a varovná světla fungujou a ty jdou přímo na baterku.
Pak bych čistě sedláckým instinktem tušil, že je potom potřeba někde něco resetnout ručně, pokud se to připojením napětí neudělá samo. Pokud se napětí dostalo až na svorky baterky, uvězněné v kufru a přesto to nešlo otevřít, bude to čistě sw záležitost. Možná je to tak kvůli zlodějům.
Mám renaulta thalii a ve víku kufru nemám zámek, zamknout a odemknout ho mohu pouze centrálem. Ale už se mi stalo, že dráty co ovládají odemykání a zamykání se mi přežvejkaly (jsou natažené do víka a každým otevřením a zavřením víka se přehýbají), naštěstí víko bylo otevřené, tak jsem to mohl spravit. Sice bych se do kufru mohl dostat (asi, ještě jsem to nezkoušel) odklopením opěradel zadních sedaček, ale nechci zažít, že by se drát zase přežvejkal kdyby kufr byl zamčený a narvaný zavazadly.
Také jeho podružné pojistky jsou u něj.
Nejde ani elektronická spínací skříňka, což může být zablokováno tím centrálem, takže ani nemůžu odemknout volant.
Baterie je vyndaná a připojená na svorku u pojistek v motorovém prostoru.
Fungují světla a přístrojová deska.
Všechny dostupné pojistky a relé jsou v pořádku.
S externě připojenou baterií nelze startovat, to bych ji musel připojit přímo na startér.
Připojením externí baterie jsme Mercedes už několikrát otevírali, nic se nikde ručně neresetovalo. Připojila se baterie a začal fungovat centrál.
Baterka v ovladači je tam dobrá a nebyla měněná. Infradioda vysílá.
Centrál by měl zabrat už na mechanickej zámek dveří, nedělá s externí baterkou nic.
Jediný co umím, mechanicky otevřít dveře, otevřít kapotu a připojit externě baterku. Ožije palubní deska a světla. Centrál a spínací skříňka mrtvý.
Potřebuju se v kufru podívat, co je na tom centrálu špatně
Odvrtal jsem vložku, strhl ji, pootočit šla, otevřít ne.
Až když jsem z ní vytáhl to torzo, tak jsem zjistil, že se musí mírně zasunout, aby zapadly výstupky na konci a pootočit, to u odvrtané nešlo.
Použil jsem klíč na dotahování matek zdířek, D16, dva výstupky na konci a ten tam přesně zapadl.
Mírně zasunout, otočit do záběru a trochu proti směru hodinových ručiček, stlačit, CVAK a je otevřeno.
Závada byla, že jsem nechal povolený šroubek na svorce + baterky.
Pevně tam jde kabel ke startéru a pod šroubem jsou dvě oka, jedno zřejmě ke svorce u pojistek, druhé k alternátoru a asi k centrálu a spínací skřínce.
Měl jsem ještě zkusit připojit baterku u alternátoru a neposlouchat babský rady.
Vložka byla stejně rozbitá, sice jsem to trochu dojebal, ale záslepka to spraví
Dal jsem nabitou baterii a všechno funguje.