Jak otevřít kufr u Mercedesu ?

Příspěvky, které svou "duchaplností" přesahují možnosti toho fóra.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samarit

#16 Příspěvek od samarit »

Proboha jen žádné násilí!!!
Zavolejte profíkovi panu Dospělovi, poradí jak na to i v neděli.
602 713 971
606 403 537
Mercedes servis Čsl. armády 298, 253 01 Hostivice
Nikdy nezklamal
danhard

#17 Příspěvek od danhard »

Hejnicek píše:Bylo to mineno, zda nemas u engine podobny terminal pro pohodlne pripojeni externiho napajeni systemu - nemam pristup do zadnihoo kufru.

Na začátku jsem psal:
"Nejde mi otevřít kufr u auta přes mechanickej zámek a centrál nefunguje, baterku mám vyndanou, ale ani když jí připojím u motoru, tak centrál nejde."
Tak je snad jasný, že nějaký "terminál" u "engine" je mi zcela na nic :)
Samozřejmě, že u pojistkové skříně je krabička s přívodem od baterky, palubka a varovná světla fungujou a ty jdou přímo na baterku.
danhard

#18 Příspěvek od danhard »

Děkuju za kontakt, zkusím tam zavolat.
Už jsem zámek odvrtal, pootočit do odemykací polohy to šlo, ale stejně sem to neotevřel. Zítra to zkusím načisto 16 kou vrtákem, abych vložku vytáhnul úplně. Snad se dostanu na palec co otevírá centrál.
Standa99

#19 Příspěvek od Standa99 »

Hmm, tak něco takového už nemá cenu :)
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
jova1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jova1 »

sinclair

#21 Příspěvek od sinclair »

danhard píše:
Hejnicek píše:Bylo to mineno, zda nemas u engine podobny terminal pro pohodlne pripojeni externiho napajeni systemu - nemam pristup do zadnihoo kufru.

Na začátku jsem psal:
"Nejde mi otevřít kufr u auta přes mechanickej zámek a centrál nefunguje, baterku mám vyndanou, ale ani když jí připojím u motoru, tak centrál nejde."
Tak je snad jasný, že nějaký "terminál" u "engine" je mi zcela na nic :)
Samozřejmě, že u pojistkové skříně je krabička s přívodem od baterky, palubka a varovná světla fungujou a ty jdou přímo na baterku.

Pak bych čistě sedláckým instinktem tušil, že je potom potřeba někde něco resetnout ručně, pokud se to připojením napětí neudělá samo. Pokud se napětí dostalo až na svorky baterky, uvězněné v kufru a přesto to nešlo otevřít, bude to čistě sw záležitost. Možná je to tak kvůli zlodějům.
Hejnicek

#22 Příspěvek od Hejnicek »

sinclair píše:Pokud se napětí dostalo až na svorky baterky, uvězněné v kufru

Proto jsem to cele poslal.. Zda i proto vyrobce k tomu ty svorly ma.
Yarda1

#23 Příspěvek od Yarda1 »

Trochu OT:
Mám renaulta thalii a ve víku kufru nemám zámek, zamknout a odemknout ho mohu pouze centrálem. Ale už se mi stalo, že dráty co ovládají odemykání a zamykání se mi přežvejkaly (jsou natažené do víka a každým otevřením a zavřením víka se přehýbají), naštěstí víko bylo otevřené, tak jsem to mohl spravit. Sice bych se do kufru mohl dostat (asi, ještě jsem to nezkoušel) odklopením opěradel zadních sedaček, ale nechci zažít, že by se drát zase přežvejkal kdyby kufr byl zamčený a narvaný zavazadly.
Přílohy
Thalia.JPG
Thalia.JPG
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
helios

#24 Příspěvek od helios »

Mám síce o dosť staršieho medveďa, ale mnoho z nich malo centrál ovládaný PODTLAKOM buď priamo od motora, ale niektoré typy mali zvlášť vývevu. Skús naštartovať motor, či sa ti kufor sám neodomkne.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
danhard

#25 Příspěvek od danhard »

Ano, centrál je dělalnej pneumaticky, je umístěný v kufru a nefunguje.
Také jeho podružné pojistky jsou u něj.
Nejde ani elektronická spínací skříňka, což může být zablokováno tím centrálem, takže ani nemůžu odemknout volant.
Baterie je vyndaná a připojená na svorku u pojistek v motorovém prostoru.
Fungují světla a přístrojová deska.
Všechny dostupné pojistky a relé jsou v pořádku.
S externě připojenou baterií nelze startovat, to bych ji musel připojit přímo na startér.

Připojením externí baterie jsme Mercedes už několikrát otevírali, nic se nikde ručně neresetovalo. Připojila se baterie a začal fungovat centrál.
microlan

#26 Příspěvek od microlan »

No a máš to spárovaný? nevím jak u medvědů, ale já když vyměním baterku v ovladači, tak musím zapnout klíček zapalování do 1. polohy, přitom se ani nerozsvítí kontrolky a cvaknu ovladačem, zámky zamčou, hned odemčou a plovoucí kód je tím zasyncován.
danhard

#27 Příspěvek od danhard »

Klíčkem zapalování (elektronickým) nejde pootočit, ani když jsem ho tam nechal zasunutej hodinu.
Baterka v ovladači je tam dobrá a nebyla měněná. Infradioda vysílá.
Centrál by měl zabrat už na mechanickej zámek dveří, nedělá s externí baterkou nic.

Jediný co umím, mechanicky otevřít dveře, otevřít kapotu a připojit externě baterku. Ožije palubní deska a světla. Centrál a spínací skříňka mrtvý.

Potřebuju se v kufru podívat, co je na tom centrálu špatně :)
jova1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jova1 »

A na to video co jsem sem dával jsi koukal? Tam právě, co jsem pochopil, nějaké spárování klíče řeší. Dá se zapnout i automatický překlad titulků.
danhard

#29 Příspěvek od danhard »

Tak pánové, děkuji za snahu, ale byly to všechno rady pro blondýnky :)
Odvrtal jsem vložku, strhl ji, pootočit šla, otevřít ne.
Až když jsem z ní vytáhl to torzo, tak jsem zjistil, že se musí mírně zasunout, aby zapadly výstupky na konci a pootočit, to u odvrtané nešlo.
Použil jsem klíč na dotahování matek zdířek, D16, dva výstupky na konci a ten tam přesně zapadl.
Mírně zasunout, otočit do záběru a trochu proti směru hodinových ručiček, stlačit, CVAK a je otevřeno.

Závada byla, že jsem nechal povolený šroubek na svorce + baterky.
Pevně tam jde kabel ke startéru a pod šroubem jsou dvě oka, jedno zřejmě ke svorce u pojistek, druhé k alternátoru a asi k centrálu a spínací skřínce.

Měl jsem ještě zkusit připojit baterku u alternátoru a neposlouchat babský rady.
Vložka byla stejně rozbitá, sice jsem to trochu dojebal, ale záslepka to spraví :)

Dal jsem nabitou baterii a všechno funguje.
Naposledy upravil(a) danhard dne 11 čer 2018, 13:11, celkem upraveno 1 x.
p32

#30 Příspěvek od p32 »

No vidíš, stačilo říct. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Hvjezdná pjechota“