Při startu PC mi po chvíli spadne monitor do standby stavu

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
vladodyno

#16 Příspěvek od vladodyno »

keemo píše:Mi to dela taky, pokud se neprihlasim do systemu. Vlastnost?

Asi áno. Netestoval som!

A ak je to naozaj vlastnosť tak je to dobe. Načo má svietiť monitor ak PC nikto nepoužíva.
vladodyno

#17 Příspěvek od vladodyno »

Otestované! Pri neprihlásení ca 30 sec monitor OFF.
Achab

#18 Příspěvek od Achab »

Vypne se jenom monitor, nebo PC přejde do režimu spánku? U mě se to neprojevuje, mám automatické přihlášení bez hesla. Po přihlášení a následném odhlášení se monitor nevypíná.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Hubert_79 »

Ano, dělá mi to taky (Win 10 1803). Zapnu, nepřihlásím se a po chvilce monitor ve stand by. Stačí hýbnout myší a zase jede.
Nevidím v tom problém.
Něco podobného dělají i XP; když se nepřihlásíš, tak naběhne nějaký výchozí spořič - tedy nápis Windows XP a to barevné rozevláté okno. Tam je ale ta doba než to naskočí delší - možná to "přebere" nastavení z výchozího uživatelského účtu. Nezkoumal jsem to.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Achab

#20 Příspěvek od Achab »

Nastavení této záležitosti bude pravděpodobně v některé položce registru:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\...

Skryté položky nastavení mají hodnotu "Attributes" = 1, změnou na 2 by se měly zviditelnit v "Pokročilém nastavení" příslušného schématu napájení. Význam konkrétních položek jsem nezjišťoval, nemám důvod do toho vrtat...
markoni
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od markoni »

Tak dneska při startu PC mi to udělalo znovu po dlouhé době a všiml jsem si že na klávesnici se nerozvití kontrolka NumLock tak jsem nabyl dojmu že klávesnice nereaguje pomohl jen bohužel ten Reset.Můj postup při spouštění PC zapojím do zásuvky "zlodějku" PC, monitor a Repro bedinky pak zmáčknu tlačítko start na PC, nezapínám vypínač na zdroji nechávám ho zapnutý.Možná je to blbost ale asi ta prodleva(dneska byla delší) mezi zasunutím zlodějky a stiskem tlačítka start hraje roli v tom chování PC při startu PC.
Píši všechny postřehy :oops:
xsc

#22 Příspěvek od xsc »

Blbnutí s numlockem je další povedenou vlastností Win10. To, co bez problémů fungovalo od NT4, ve Win10 dokonale rozesrali, takže jsou PC, kde numlock po restartu naběhne, ale po zapnutí už ne a podobně. Standardní zápis volby do registru na to nemá vliv. Pořádně to nechodí asi od verze 1511 a doteď to nedokázali opravit.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“