Úprava videovrátného

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
djpara

Úprava videovrátného

#1 Příspěvek od djpara »

Zdravím přátelé,
Řeším doma jeden problém s videovrátným. Neslyším zvonek (vnitřní jednotku) na zahradě. Potřebuji nějak akusticky i vizuálně upozornit když je někdo přede dveřmi a já na zahradě. Zkoušel jsem sériově připojit další reproduktor ale hlasitost byla dosti slabá.
Proto jsem upravil jeden indikátor vybuzení (viz obr.) a místo Led panelu připojil piezo a LED diody. Napájení z vrátníku 15V (se stabilizátorem na 12V) a vstup připojil na repro (32ohm 0,5W) ve vrátníku. Cílem bylo při zvonění pískání a svit LED.
Při testování na vstupu telefon, vše fungovalo bez problému. Bohužel při implementaci do vrátníku se stávající hlasitost repra razantně snížila a i přesto se LED a piezo neozvaly.
Přílohy
PT024_vschema.gif
(60.11 KiB) Staženo 189 x
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Jaký videotelefon (jaký systém) to je?
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Nestíhá zdroj toho vrátnýho? Nejdřív bych zjišťoval, jestli tu silnější indikaci "utáhne" zdroj napájení, aby to nesežralo tolik proudu, že na to pískání už nic nezbyde ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
djpara

#4 Příspěvek od djpara »

Cowley

#5 Příspěvek od Cowley »

No jo, to je systémový telefon, který komunikuje s tablem pomocí 4 vodičů.
A když videotelefon zvoní, jde zvonění ze zavěšeného sluchátka anebo je uvnitř těla videotelefonu ještě jeden reproduktorek?
V návodu je naznačeno, že by tam měl být ještě jeden repro, proto bych se přes optron na něj napojil a dál spínal vlastní elektroniku (nebo třeba jen bezdrátový zvonek) pro prodloužení na zahradu.
djpara

#6 Příspěvek od djpara »

Ano, je to tak uvnitř videotelefonu je ještě jeden reproduktor (32Ohm,0,5W), na který jsem připojil paralelně zapojení na schématu.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#7 Příspěvek od PeteBurns »

Je vobec povolene pripojit sa s GND na jeden z vyvodov repro? Ak ano a hlasitost vyrazne klesne pri paralelnom zapojeni 150k trimru, tak chybu zarucene najdes v medziclanku ;) :D
Odpovědět

Zpět na „Poradna“