Vysavač ETA 7400 díly sháním

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Ten rámeček má přesah po stranách a kartónový čelo pytlíku je mezi ty plasty zavřený i po obvodě. Škoda že už ten pytlík dávno skončil v SD ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jjilek »

Tady je foto pytlíku s víkem bez a s těsněním, těsnění na levé fotce leží vedle. Je to nějaký stočený gumový profil. Není vyloučeno, že to původně byl jen nějaký pás gumy obdélníkového průřezu.
Přílohy
viko+tesneni.jpg
viko+tesneni.jpg
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

HA! ZRADA! JÁ TAM ANI U JEDNOHO ŽÁDNOU GUMU ANI PĚNU NEMĚL!!!!! Ty dvířka se zaklapávaly jen tak na těsno k tomu kartónu nalepenýmu na pytlíku!!!!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
tatramacek

#19 Příspěvek od tatramacek »

Nám se právě na 7400 kterou jsme pořídili v roce 1994 to těsnění ztratilo. Vysavalo se bez papírového sáčku a veškerý prach letěl do motoru. Do dvou let bylo po ložiskach.
Audaces fortuna iuvat
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od jjilek »

Jsou k sehnání různé silikonové profily na těsnění oken a dveří, také jsem viděl provedení do drážky, to by mohlo pasovat. Bauhaus, Hornbach, OBI nebo nejbližší truhláři atd.
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

Ne, my jsme bez papíráku nevysávali snad nikdy - akorát než jsem si splašil ten druhej, tak jsem pro stříkání vyndával pytlík úplně pryč, abych měl co nejmenší tlakovou ztrátu a dobře mi to rozprašovalo. Ale to jsem sundával i ten horní dekl, aby motor sál co nejvolnějc a naopak co nejvíc tlačil... Ale furt jsem pátral, od čeho mám v barvě tmavou krupici nebo jednotlivý zrnka nečistot, než jsem zjistil, že jsou usazený právě v motoru a za ním pod deklem kolem vejfuku v místech, kde se prudce mění směr proudění - a když vyndám sací filtr, tak ten urychlenej proud vzduchu ty málo přisedlý nečistoty urve a vmete mi je do pistole ... Takže jsem si sehnal další kus, udělal na něm TOTÁLNÍ rozborku a DURCHPUCUNG všeho včetně hadice a hubic pomocí saponátu a lihu s benzínem, polovička nadávala hustě jak mořskej vlk, co se s tím krámem tak seru, ale když jsem pak stříkal průhlednej nitrolak na palubky na ostění a nebyly v něm žádný černý ďubky, bylo to jak ta scéna z Mrazíka - " ...už mlčím, už mlčím ..." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tatramacek

#22 Příspěvek od tatramacek »

Karlos, ty jsi ses opravdu nezměnil 😂😂😂😂
Audaces fortuna iuvat
EKKAR

#23 Příspěvek od EKKAR »

Jak já se ještě můžu změnit? V mým věku? Blázne ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hlavně si pamatuj rozdíl mezi vrtulníkem a helikoptérou ...
Devo70

#24 Příspěvek od Devo70 »

U mojej ETA 1400 je rovnaké vrecko s tesnením, ako má na priloženom obrázku jjilek . Za svojho života som sa nestretol u vysávačov ETA 1400, 3400 a 7400 s verziou vrecka bez tesnenia a to mi ich prešlo rukami dosť, keďže som ich za komančov opravoval.
-ST-
tatramacek

#25 Příspěvek od tatramacek »

Tak helikoptéro, teď mluv :-P :-D
Audaces fortuna iuvat
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

Já ho nikdy v servise neměl a u Deva už vůbec ne. Prostě my tam žádnou gumu neměli. A helikoptéra jsem nebél, nésu a ani bét nemožu - bo já su sameček ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pepik9

#27 Příspěvek od pepik9 »

Kdysi před vánoci si rodiče koupili vysavač CB912. Když jsem sháněl sáčky, nikdo ten typ neznal. Vybral jsem podle vzhledu a zjistil, že je to ETA 1400,3400,7400. Asi nějaký exportní souběh ( Bonmann )
BOBOBO

#28 Příspěvek od BOBOBO »

Inu jsou blbci , 🤐 a nepoučitelní de bilové .
Přílohy
7400jpg.jpg
7400jpg.jpg
BOBOBO

#29 Příspěvek od BOBOBO »

No dnes tam byl kousek , přinesl jsem , ale provozovatel ulomil jak pojistky , tak jeden pant . Pochopitelně je s těsněním. Jestli chceš za poštovné ... Je použitý!
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od jjilek »

Pojistky mám na vysavačí doma ulomené obě, ale to vůbec nevadí. Když se filtr zasune do vysavače, tak tam filtr drží zavřený i bez pojistek.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“