Jak rozpoznám Jack 6,3mm zásuvky na kabel Stereo od Mono?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Jenys »

Škoda, že na to nevyrazí M a S a každý by to rozpoznal hned :D
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
marshal

#17 Příspěvek od marshal »

jak už někdo zmínil, jeden z nich bych typoval na mono s rozpojovacím kontaktem. Na první pohled problém odlišit.
V dobré víře jsem koupil a namontoval konektor prodaný jako stereo, měl 3 kontakty ale bohužel byl mono rozpojovací. Nebylo to audio, na polaritě nezáleželo..
Naštvala mě zbytečná montáž..
Při reklamaci prodavačka kroutila hlavou ...
Naposledy upravil(a) marshal dne 19 črc 2018, 13:31, celkem upraveno 1 x.
PotPalo

#18 Příspěvek od PotPalo »

To sa ako môže stať? Veď keď montujem konektor, musím si odmerať, ktorý je ľavý a ktorý pravý kanál.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
sinclair

#19 Příspěvek od sinclair »

Celé je to o tom, že je někdo ultralíný do toho vrazit stereo protikus a vzít ohmmetr. Nebo i nějakou libovolnou zkoušečku celistvosti obvodů.
Klob1

#20 Příspěvek od Klob1 »

Zkusil udělat toto měření.
na obrázku zásuvka vrchní širší kroužek - připojení Jack zástrčka Mono (projení se kostra s kontaktemna zásuvce)
- Jack zástrčka stereo( každý kontakt bez spojení jiného na zásuvce i zástrčce )
na obrázku zásuvka dole kratší kroužek - připojení Jack zástrčka Mono (spojí oba kontakty L+P na zásuvce )
- Jack zástrčka stereo( propojí oba kontakty na zásuvce, na zástrčce jde jen pouze jeden kontakt, druhý s ničím nepropojen, je mrtvý a slepý.)
Děkuji snad už se to rozezná a určí, který je který.
sinclair

#21 Příspěvek od sinclair »

Je na tohle nějaký překladač?
ZVUK2000

#22 Příspěvek od ZVUK2000 »

A teď česky. Zastrč do toho samce a je jedno zda stereo nebo mono. Pokud je samice mono budou oba kontakty vodivé. Pokud ne je samice stereo. Stačí tak jedno měření. Vždyť jsem tady dal fotku mono samice. U mona oba jazýčky vývodů tlačí na společný kontakt samce. U stereo jsou už jazýčky v jiné výšce a každý má kontakt jinde L a P.
masar

#23 Příspěvek od masar »

ZVUK2000 píše:A teď česky. Zastrč do toho samce...
Nebýt kontextu, tak tvé češtině může rozumět každý jinak. Kdybys alespoň nepodceňoval interpunkci... :wink:
ZVUK2000

#24 Příspěvek od ZVUK2000 »

To je tak když píšu z mobilu :D
Klob1

#25 Příspěvek od Klob1 »

Děkuji všem za snahu mi pomoci, když jsem měl totální zkrat v hlavě. A nikdo to neodsoudil. Je to tím, že nějak dříve to asi vycházelo dát na káble. Nebo jak to bylo, že to vždy v pohodě fungovalo. Možná jsem je neměll společně koupené a dané, nebo nevím už jak to je prostě možné.
Ostatně se při Stereo zásuvce po zasunutí Mono zástrčky spojí kostra s jedním kontaktem. A u mono zásuvky v obou případech propojí oba bez kostry. Hlavně, že už se to pozná, jak na ten šamanský rozdíl přijít a jak je rozdělit.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“