Sendyx píše:Vnitřní zapojení obvykle lze předělat, pokud umíš rozpojit ten třed vinutí. Je samozřejmě možné, že je to motor pro plynulé natáčení nevhodný z více důvodů.
Velký proud způsobuje časem demagnetizaci rotoru a způsobuje zbytečné překmity při krokování.
Některé drivery - asi i ten, co jsi výše pásnul - potřebují zpětnou vazbu od motoru. Já mám v jedné technologii nějaké řadiče tuším řady TCL, které umí spoustu věcí, ale jsou dost drahé (asi 30 euro).
Je nutné rozpojovat střed vedení? Ve výše uvedeném datasheetu se střed myslím nepoužívá. Našel jsem na netu i obvody Allegro, které střed používají, ale ty jsem v GES ani v GM nenašel. Mám tam 8 vinutí, tak mě napadlo, že bych spojil paralelně 1. 3. 5. a 7. cívku a paralelně 2. 4. 6. a 8., tj. celkem 4 vývody. Nebo to tak nejde? No v nejhorším bych někde sehnal ten bipolární
Demagnetizaci rotoru nemohu posoudit, ale překmit jsem zatím nezaznamenal. Ale tohle zatím nějak neřeším není to nic profi, jen takové bastlení....
Můžeš mi přiblížit v čem spočívá ta zpětná vazba od motoru? Když jsem si prohlížel ten datasheet, nic takového jsem nenašel, zapojení toho driveru nevypadá zvlášť složitě