Fungovalo by mi to? :-)
Moderátor: Moderátoři
Fungovalo by mi to? :-)

//EDIT:
stepa píše:No koukam nato jako tele na novy vrata. Ridici obvod je nejakej sken, tak ten bude v poho, ale co ten rizeny obvod? ta civka je natvrdo zkratovana zkratovana na zem! Musis ji dat mezi +12V a D, do baze(G) tranzistoru jeste odpor(nejakej kOHM) a doplnit antiparalelni diodou.
//EDIT:koukam panacek opravil schema...ted uz to je dobre, ale puvodne to byla hovadina 1. radu...jeste dopln tu diodu a rezistor a bude to v poho
Me to totiz pak taky napadlo ze puvodni verze je spatne
-
PavelFF
Brzda píše:stepa píše:Jop...co ze ta civka zac?
Je to podomacky delana civka, ktera ma zhruba 70 Ohmu odpor. Potrebuju to napajet ss napetim. Aby mi odpudila magnet
ÁÁÁ, takže došlo na moje slova? Jo, to schéma je po té opravě už OK, jen si nejdříve vyzkoušej, jestli těch 70Ohms propustí při 12V dostatek proudu na to, aby ti to ta dvířka odhodilo - je to cca 170mA, bude to mít dostatečnou sílu?
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Brzda píše:stepa píše:Jop...co ze ta civka zac?
Je to podomacky delana civka, ktera ma zhruba 70 Ohmu odpor. Potrebuju to napajet ss napetim. Aby mi odpudila magnet
ÁÁÁ, takže došlo na moje slova? Jo, to schéma je po té opravě už OK, jen si nejdříve vyzkoušej, jestli těch 70Ohms propustí při 12V dostatek proudu na to, aby ti to ta dvířka odhodilo - je to cca 170mA, bude to mít dostatečnou sílu?
OK, az to budu mit vyzkousim. Snad to bude stacit, jinac byhc asi musel pridat zavity ze? Aby se zvednul odpor a tim i prochazejici proud.
A kutilmile - nelituju tě