LED v čelovce, napájecí napětí, víc nebo míň?

Vše, co se týká osvětlení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

No a ako bude nabijat tie li-ion v serii? :roll:
9154

#17 Příspěvek od 9154 »

chlapi nehádejte se, nemá to cenu
používá se to už mrtě dlouho na primární články a dokud bude zdraví sloužit tak eště mrtě dlouho bude 8-) bereme to prostě tak, že je to naprosto blbuvzdorný a všude dostupný. Je to na práci a je to náklad související s výkonem. Maltu taky nenastavujeme pískem aby se ušetřilo :lol:
a 3,4-4,0V na diodu jsem si přečet, jestli je to špatně zkusím ještě pohledat

edit: tak je to tak, že eshop udává takovej rozptyl kvůli různejm dodávkám :roll: no nic, v datasheetu je opravdu jen 3,2-3,4V, tak budu počítat s tímhle.
Bernard

#18 Příspěvek od Bernard »

Tady na té stránce:
http://www.batteryshowdown.com/results-lo.html
jsou výsledky testů různých článků. Na konci je interaktivní tabulka, která dovoluje měnit konečné vybíjecí napětí. A to se hodí.

Pokud je konečné napětí té svítilny 3,4 V, potom konečné napětí článku v trojici je 1,15 V a ve čtveřici 0,85 V. Podle té tabulky (a pro článek IKEA Alkalisk) dodá každý článek v trojici 1265 mAh, kdežto ve čtveřici 2240 mAh. Takže mít tam čtyři články se asi vyplatí.
Kremik

#19 Příspěvek od Kremik »

rnbv > Co to je za stupidní dotazy? Já dávám lionky kam to jen jde a jsem s nimi maximálně spokojen. 9154 je stejně nechce, tak je to jedno.

Bernard > Zajímavý pohled. Konečné napětí by bylo tak asi kolem 3V (dle toho, jaký jas by 9154 byl ochotný akceptovat), takže ten rozdíl by nebyl až tak markantní.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Kremik píše:rnbv > Co to je za stupidní dotazy? Já dávám lionky kam to jen jde a jsem s nimi maximálně spokojen. 9154 je stejně nechce, tak je to jedno.

Co je na tej otazke stupidne? Asi k tomu treba nejaku nabijacku, ze? :roll: A ochranu pred vybitim a prebitim. A menic pre LED. Kam ten orloj umiestni? To je stupidne dost...
Odpovědět

Zpět na „Osvětlovací technika“