DIY síťový filtr, nebo pračka
Moderátor: Moderátoři
DIY síťový filtr, nebo pračka
Rád bych se Vás zeptal, zda tady máte někdo zkušenost s vlastní stavbou síťového filtru, nebo pračky? Chtěl bych si něco takového ke svému audio-videu pořídit a nechce se mi za hotové výrobky dávat desetitisíce.Domácí bastlení mi není vůbec cizí a když jsem viděl fotky některých těch značkových bedýnek zevnitř, tak je mi to k pláči...např.jeden plošný spoj, na něm pár kondenzátorů a cena okolo 20tis. Potřeboval bych, zda někdo nemáte odzkoušené, dobře funkční schéma. Např. něco podobného, jako nabízí Bubuxin, nebo Ri-Audio.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=14751.
Za stěžejní považuji volbu hotových odrušovacích filtrů - jaké hodnoty pro výše uvedené by jste doporučili?
Předem Vám děkuji.
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
Pro vzdušnost,nuance,detailní vykreslení prostoru a taktéž absolutní vykreslení atmosféry a posléze bzukot komára ve studiu je nezbytné natáhnout postříbřený kábel (movitější hifista i Ag čistý)přímo z elektrárny.
Lepsie ste to napisat nemohli, toto ma fakt pobavilo.
Kolega ma este jednu teoriu "my vieme, ze ste tie miliony nadobudli nelegalne, my najdeme sposob, ako ich s radostou oplieskate na nase sprostosti..."
Kedysi bola taka rozpravka, volala sa "Cisarove nove saty." Dnes by sa to malo premenovat na Cisarove nove HiFi. Cisar chcel mat vynimocne saty, ktore by nik iny nemal. Dnes "audiofili" chcu pocut nieco, co iny pocut nemoze.
Je ale potřeba hned na začátku říct, že k tomu, aby se mělo KAM SVÉST rušivý napětí je potřeba MÍT MINIMÁLNĚ BEZVADNÝ UZEMNĚNÍ = v přívodu do bytu nesmí haprovat PE-N, kterej má fungovat jako svodič pro rušení. S blbým uzemněním je každej filtr poněkud na Pikaču ...
A kutilmile - nelituju tě
Některé pračky,které jsem viděl zevnitř, jsou opravdu asi jen placebo.Jeden tišťák s pár kondíky...cena 20.000,-Kč.Ale co ty,které jsou opravdu dobře udělané,prošly úspěšně měřením a mají mezi uživateli velmi dobré ohlasy (např.RI-Audio,Kilbru).A věřím tomu,že spoustu jejich uživatelů ani netuší,co je uvnitř.
Chci jen filtry,bez oddelovaciho trafa a poradit se,které ty hotové moduly se zalitými filtry by byly pro tohle nejvhodnější,jaké vnitřní hodnoty kapacit a indukčností zvolit.
https://www.conrad.com/ce/de/product/19 ... NF-23010E2
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A teď vážně - hodí se to kvůli špičkám při blízké bouřce, ale chce to dát za ten filtr komplet všechnu elektroniku, ne jen zes. Pokud si někdo dá zes přes filtr a pak do něj zapojí třeba TV, která za filtrem není, možná to i zhorší parametry, záleží na konstrukci připojených zařízení + logicky zemní smyčky u více připojených zařízení.
V mém případě je to kombinováno s bleskojistkou před filtrem a varistorem za filtrem, přepěťovkama na STA a satelitu, a navrženo tak, že to to přepětí raději obejde a skončí na PE. Nějakých 10 let už to tady provozuju a zatím dobrý.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]