Vosí hnízdo - likvidace. Jak na to ?
Moderátor: Moderátoři
- weed_smoker
Už si dovedu představit, co to je chemický útok a vůbec jsem si nepřipadal jako pán tvorstva...
Na snímcích: situace u souseda - po "ošetření" Super Cobrou, u mé garáže: situace po aplikaci a následném zabezpečení místa...
Spotřeba byla cca 3/4 obsahu 400 ml spreje. Zbylo i na mravence na chalupu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Teď v 11 hod jsem to jel zkontrolovat a u mřížek sousedů bylo několik vos, tak dostaly taky spršku - zatřepe křídlama, spadne na zem a cca do 10 s je konec...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, dřevěnej stůl na terase má 66°C. Moc příjemný počasí...
Ty ploché plástve bez koule máme na dřevotřísce položené na střeše z hliníkové trapézové krytiny, co tam kdysi nechal soused, když omítal nad střechou z naší strany garáž. Mají to zespodu v těch prohlobeních. Zatím jsem je tam nechal.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
- monterjirka
Jedna dávka stačí i na hnízdo průměru 20cm. Takové bylo v garáži.
Ráno pak už nevylétnou a hnízdo jde do popelnice.
Do 5s je to všecko popadaný na zemi, fakticky myslím ani žádná neodstartovala.
Pozor ale: Na rozdíl od návodu nestříkat ze 4m, jak radí, ale max. ze 3m. Na ty 4m ta tryska sotva dosáhne a netrefíte se na plást. Použil jsem balení 400g.
A jestli se netrefíte, nebo to budete dělat přes den, kdy lítají, tak myslím pánbů s Váma.
Já se naštěstí trefil. Stříkal jsem při umělém osvětlení klasickými žárovkami, v jedenáct večer. Vypadalo to, že jsou všecky posedané na plástu a žádné "volné" nikde už nelítaly.
Překvapilo mě, kolik jich tam bylo.
Nic užitečného si tím nepostříkejte, smrdí to jak prokoplý cigán a taky to dobře hoří. To jsem ale zkoušel až na dvorku, když jsem pálil nechtě postříkaný krabice.
Ohledně toho "pána tvorstva" - není jich škoda, z hospodářského hlediska je to škůdce. Nakousává ovoce ještě na stromech a keřích, co pak hnije ještě na stopce. Nasírání děcek u limonády jen někde.
Místo téhle likvidace bych taky radši pozval partu sršní, ať si pošmáknou i na okolních, ale když ony na pozvání nehnízdí a taky ne tam, kde by nepřekážely či neděsily lidi, no