Ochlazovač vzduchu
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Jakmile teplota venku poklesne pod teplotu uvnitř místnosti, otevřu tady obě okna do kořán do průvanu - občas jim můžu pomoct obyčejným větrákem, co strčím do okna. Dnes ráno jsem se vzbudil a byla mě už docela kosa. Venku 14°C. Uvnitř krásných 23.
problém u tý mobilní klimy byl ten vejfuk - když jsem jej jen vyhodil přivřeným oknem ven, bylo to celkem neproduktívní, protože jsem cejtil, jak tou škvírou šel dovnitř venkovní vzduch a ten rukáv se mě do okna instalovat nechtělo (spojuje otevřené křidlo okna s rámem a v něm je zip, do kterýho se "skřípne" ten výdech. )
Kdybych tu měl zavřený dveře, věřím, že při určitým podtlaku tady by nefungovalo chlazení srážníku a vyhodilo by to nějaký error. Možná jiný level jsou dvojhadicový, kde se srážník větrá venkovním vzduchem přivedeným tou druhou hadicí (nutnost rukávu se dvěma prostupama).
termit256 píše:Zvysena teplota je zpusobena predevsim prevazujici strukturou povrchu typu beton a asfalt a smogem.
No v tom je přece jádro problému.
Ano všichni nemají klimu, na druhou stranu nejsou tam jen domácí klimatizace, ale násobně větší na kancelářích, prodejnách, špitálech atd.
nemá cenu uvažovat prahu jako celek, hladina řeky nebo Stromovka sice neprodukuje teplo ale ani tam nikdo celkem nebydlí.
Důležité je mikroklima nad tím panelákem. 500m2, padesát bytů, ve všech vedro, mizerná izolace.
fyzíkální konstanta dopadajícího záření platí pro ideálně pohltivý povrch, o ten usilují více -méně úspěšně kolektory se selektivními nátěry, obecný zemský terén má pohltivost ve zlomku těch 1000W/m a u staveb je právě žádoucí ho zmenšit na minimum.
K těm městským povrchům typiu asfalt, beton, střechy ještě přispívá odpadní teplo z dopravy, tj. počet vozidel x průměrné odpadní teplo ze spalovacího motoru (30-100 kW?).
No a jde o to, že problém není v průměrném zvýšení teploty průměrného povrchu Prahy, ale o maximální zvýšení teploty nejvíc problémové lokality (teplota nad panelovou zástavbou, která je od slunce někde na 40° se ještě o nepříjemných pár stupňů zvedne odpadním teplem z chlazení). Statistický problém půlky kuřete.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
forbidden píše:Demence nejvyšší, fakt. A pak tu řešte stromy, vodní plochy a přístup ke krajině....
mám nafoceno, jak sekáči loni "sekali" uválený bahno v prosinci a do toho poletovaly vločky sněhu.
Ano to jest symbióza technických služeb napřátelených k městu, když se ruka s obálkou k ruce vine.
Dřív ve vedrech kropili ulice, pařili horkou párou rašící plevel v dlažbě, houfy přizpůsobovaných nepřizpůsobivých v oranžových vestách polehávaly s motyčkama u obrubníků obkolopené svými rodinami a ačkoliv se tvářily jako jediní pracující v téhle zemi, byla snaha. Letos nic, asi se porušily penězovody.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]